MESEČNIK .pdf
Sobota, 30. september 2023 ob 9.00 - 12.00, LONKA
ŠPORTAJTE Z NAMI / športna prireditev

477 ur  programov na 19 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 21 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že trinajstič  zapored, predstavijo svojemu mestu. 30.septembra se bomo  ponovno, že devetič, družili na Lonki.  Dnevi odprtih vrat pričenjajo v tednu evropskega športa,  katerega  namen je spodbujanje prebivalstva k redni telesni dejavnosti.

S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI«  vabi 21 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prireditev ponovno sofinancira Fundacija za šport, 80% prejetih sredstev razdeli športna zveza sodelujočim društvom.  Nad odzivom društev, na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu, smo v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva ponovno številčno odzvala na poziv za sodelovanje.

Prireditev, ki se bo začela  v ponedeljek, 25. septembra, bo potekala vse do 22.oktobra. V športni zvezi smo se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev,  podaljšati  trajanje prireditve na  mesec dni. Tako bodo vrata izolskih športnih društev ponovno odprta  štiri tedne.  Društva bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah  pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemala radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 17 športnih panog, ki jih gojijo v sodelujočih športnih društvih. Za vse, ki se želijo seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo.  Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom  477 ur  športnih programov  na 19 športnih objektih, v katerih ponovno  pričakuje čez 2.000 udeležencev. Prireditev se bo pričela v ponedeljek, 25.septembra.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do,Šahovsko društvo Izola in Sabljaški klub Izola.. Zainteresiranim bodo predstavili kickboxing šport, sabljanje  in šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem.  V telovadnici  osnovne šole Dante Alighieri bo Judo klub Izola  predstavil  judo šport V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi preizkusili na balinarskem  igrišču v Kortah. Svoje bodo pristavili še veslači veslaškega društva VK ArgoIzola in sicer v prostorih  kluba v Marini Izola. V nedeljo, 15.oktobra bodo organizirali  2.državno in 8.mednarodno regato v obalnem veslanju. Ogledali si jo bomo lahko v SAN SIMONU. Rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) so pripravili turnir v mini rokometu, otroci se bodo lahko kratkočasili v napihljivih gradovih in sestavljanju lego kock. V večernih urah bo na sporedu še tekma članske ekipe. O  jadranju  in delovanju kluba boste izvedeli vse v prostorih Jadralnega kluba Burja in Jadralnega kluba Olimpic, ki bo omogočil tudi ogled jadrnice Optimist. V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne  vadbe, v prostorih garaže Spar  pa vam  bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja moške ekipe v II.državni ligi zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz NK Izola. Predstavitev treningov nogometa bo tudi v telovadnicah osnovnih šol  Livade, Vojke Šmuc in Dante Alighieri.  Odbojkarski klub Izola bo predstavil  mini in malo odbojko  v OŠ Livade, MRK Menola pa morsko ribiški šport in svoje delovanje v svojih prostorih.   Košarkaški klub Izola bo odprl vrata s predstavitvijo treningov v telovadnici  OŠ Livade. Letos sta novinca .  Prvič pa sta se nam letos pridružila Karate klub Densho` in Tenis center Izola, ki odpirata vrata s predstavitvijo treningov karateja v OŠ Vojke Šmuc in tenisa v Tenis centru  pri Hangar baru.

Nedvomno ponujajo izolska društva tudi letos veliko zanimivih dejavnosti.  Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane. Program po dnevih

»Letos športna društva v Izoli že trinajsto leto odpirajo svoja vrata, na Lonki pa se bomo družili že devetič. Veseli me, da so društva prireditev vzela  za svojo Ponovno smo bili uspešni na razpisu Fundacije za šport, kar nam omogoča, da društvom pomagamo pokriti del stroškov. Izvedba prireditve, tako kot tudi  sicer v športnih društvih, temelji sicer na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. Občane vabimo v športne objekte, pridružijo pa se nam lahko v soboto, 30.septembra na Lonki.. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v času do 22. oktobra.«

Program – SLO

Program – ITA

Vstopnina: Vstopnine ni.

KOLEDAR
< december 2023 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×