MESEČNIK .pdf
10.7.2024 - 4.9.2024
ODKRIVANJE

Razstavljajo:

Maja Alessio,  Igor Korenika, Dorica Benčič, Mario Benčič, Bruno Bonin, Danica Vodovnik, Majda Krevs, Bruno Bonin, Marija Petovar.

Likovno društvo »Solinar«:
Smo likovna skupina Solinar iz Pirana. Naše likovno društvo je zaživelo za Božič leta 1993. ob prazničnem druženju peščice ljubiteljev slikarstva. Za prvega predsednika je bil izbran gospod Atilio Radojkovič, od leta 2000 dalje ga vodi predsednica gospa Jasna Bušič.
Prostori našega društva so v galeriji »Impresije« na Fornačah, kjer postavljamo na ogled svoja dela, ki nastajajo v vsakoletnih likovnih kolonijah in tematskih druženjih ter tradicionalno zaključno razstavo v mesecu decembru, ki predstavlja pregled celoletnega dela naših članov pod vodstvom mentorja. Od leta 2018 je naša mentorica Ksenija Pfeifer, prof. likovne umetnosti.
Večjo prepoznavnost dosegamo od leta 2001, odkar smo člani Zveze Likovnih Društev Slovenije, s sedežem v Trbovljah, ki združuje okoli 30 likovnih društev in ima preko 1000 članov – ljubiteljskih ustvarjalcev. Zveza vsako leto organizira tematsko zasnovana tekmovanja v okviru projekta »Zlata paleta«. Na razstave se uvrstjo samo kvalitetna dela na državnem nivoju, ki jih izbere strokovna žirija.
Odkar sodelujemo na razstavah »Zlate palete« se uvrščamo med deset najuspešnejših društev. Naša bera so pridobljene palete, certifikati in priznanja s katerimi potrjujemo ustvarjalen likovni pristop do razpisane teme. Še posebej smo ponosni na našega člana Ruzzier Giulia, ki nas razveseljuje s paletami zlatega, stebrnega ali bronastega leska in s certifikati za kvalitetna dela. Vsak posamezni ali skupinski uspeh nam daje moč, energijo in samozavest, da ves čas nadgrajujemo že osvojena likovna znanja.
Odločilno vlogo pri našem delu ima mentorica, ki nas spremlja in s svojim znanjem bogati in usmerja naše ustvarjanje. Med tedenskimi likovnimi delavnicami se pod njenim vodstvom izobražujemo in širimo svoje poznavanje dogajanj v svetovni in v slovenski likovni umetnosti. Nekaj zadnjih let se trudimo razumeti tudi novomedijske smeri, ki nam jih prinaša čas v katerem živimo. Vendar je likovni cilj za večino od nas še vedno v mejah realizma. Naše slike so v resnici naš oddih in sprostitev. Z njimi podajamo naš način razmišljanja in pogled na življenje in na nek način tudi svoje kljubovanje današnji stvarnosti, ki do umetnosti ni nič kaj prizanesljiva.

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×