MESEČNIK .pdf
Tradicionalne prireditve v Izoli

V sklop tradicionalnih prireditev, ki jih s skupno koordinacijo Občine Izola, Center izvaja skozi vse leto, bolj intenzivno pa seveda v poletnih mesecih spadajo:

Praznik oljk, vina in rib je tradicionalna etnološka prireditev, ki obeleži začetek turistične sezone in je poznana med ljubitelji mediteranske kulinarike. V mestnem jedru se predstavljajo lokalni pridelovalci, na posameznih stojnicah lahko poizkusite ali kupite domače vino, domače olivno olje, različne izdelke iz oljčnega olja in druge kulinarične posebnosti Slovenske Istre, seveda pa se ne sme izpustiti niti degustacije odličnih svežih rib iz Jadranskega morja. Pomemben del prireditve predstavlja tako spoznavanje dobrot Slovenske Istre kot tudi kulturnega izročila z istrsko glasbo in ljudskimi godci.

Poletje v Izoli. Sicer pa je praznik oljk, vina in rib šele uvod v pestro izolsko poletje. Tako se v naslednjih mesecih do septembra zvrsti cela vrsta glasbenih in kulturnih prireditev ter praznovanj za vse okuse kot so: Izolafolk, PUF festival, Občinski praznik,… ki popestrijo poletni utrip tega obmorskega mesta in okolice.

Ribiški praznik je tradicionalna prireditev z več kot 40-letno tradicijo. Praznik rib in ribičev je prava mediteranska fešta, ki se ponaša z bogato gostinsko ponudbo, zlasti z ribjo kulinariko, nastopi znanih glasbenikov, številnimi zabavnimi igrami ter športnimi in kulturnimi prireditvami. Obiskovalce na vsakem koraku čaka nekaj novega: krst novopečenih veslačev in jadralcev, mini plavalni maraton, ribja ponudba in pokušina tipičnih istrskih dobrot. Obilo zabave, začinjene s tipičnim primorskim humorjem in seveda poln krožnik rib je recept, ki v Izolo že desetletja privablja turiste z vseh koncev sveta.

Martinov tek in pohod je tradicionalna prireditev v času Sv. Martina in kot se za ta čas spodobi ponuja tudi pokušino mladega vina enega boljših domačih vinarjev. Prireditev ima bogato zgodovino spreminjanja tekaške proge saj so se prvi teki odvijali na podeželju in nato bili umeščeni v center Izole. Z zdaj že uveljavljeno traso, bogato z zanimivimi odseki, kot so vzpon na Belvedere (ena najlepših razglednih točk slovenske obale), tek skozi tunela, večkilometrski tek ob sami obali, sodi med enega najatraktivnejših tekov v slovenskem prostoru. Speljan je po trasi nekdanje ozkotirne železniške proge Parencane in tik ob morju, tako da bodo udeleženci lahko večji del proge občudovali eno najlepših ribiških mestec z več kilometrov dolgo pešpotjo ob morju (»lungomare«).

Namen prireditvenega dogajanja je predvsem popestritev turistične sezone, kakor tudi pred in po njej, z namenom desezonalizacije turistične ponudbe v našem mestu.

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×