MESEČNIK .pdf
14. maj - 29. maj 2015
ZLATO JABOLKO

Razstavljajo: Helena Balentič, Danjela Bucaj Paradiž, Liljana Čebokli, Katja Debevec, Jožica Golja, Saša Kuder, Zdenka Petek, Veronica Sedevcic in Suzana Zorč.

Mentor: akademski slikar Gani Llalloshi.

 

O LETOŠNJI RAZSTAVI

Glede na slabo lansko letino, ki je prizadela naše kmete in kmetijstvo, so se Tubice v znak podpore odločile, da letošnjo razstavo posvetijo najlepšemu sadežu, ki raste in zori v naših krajih – kakiju.

Sadež je na Japonskem simbol miru in preživetja. V Deželi vzhajajočega sonca mu rečejo »sadež bogov«. V Likovnem društvu TUBA so na temo kakija ustvarili nove podobe, da bi tako pripovedovali zgodbe v likovnem jeziku.

 

O DRUŠTVU

Likovno društvo TUBA je nastalo v šolskem letu 1996/97. Vanj so se vključile tečajnice večernega likovnega tečaja, ki ga je leta 1993 organizirala takratna Zveza kulturnih organizacij Izola. Prva mentorica je bila likovna pedagoginja Ingrid Knez.

Posebnost društva je bila in je še danes, da so v njem le ženske ljubiteljice likovne umetnosti, le občasno se jim je pridružil kak moški član. V letu 1998 je mentorstvo prevzel samostojni likovni delavec, slikar Brane Siniko, leta 2005 pa akademski slikar Gani Llalloshi.

Likovno društvo trenutno šteje devet članic, ki ustvarjajo v temperi, akvarelu, lavirani risbi, olju, akrilu, kolažu, ter se preizkušajo v kiparjenju in grafični tehniki.

Udeležujejo se ex-tempor doma in v tujini, kjer so prejele številne nagrade in priznanja. Dodatno se izobražujejo na likovnih kolonijah ter obiskujejo slikarske sejme in razstave. Včlanjene so v Zvezo likovnih društev Slovenije, kjer že vsa leta sodelujejo pri projektu Zlata paleta. V vseh teh letih so prejele več kot 20 certifikatov kakovosti, veliko priznanj in dve Zlati paleti; za slikarstvo in kiparstvo. Vsako leto pripravijo zaključno razstavo v Galeriji Alga Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Ponosne so, da so njihove razstave iz leta v leto kvalitetnejše in odmevnejše.

Programe Likovnega društva TUBA sofinancirata Občina Izola in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS. Vsestransko podporo in strokovno pomoč imajo tudi pri Centru za kulturo, šport in prireditve Izola ter pri Območni izpostavi JSKD Izola, ki jim omogoča tudi razstavljanje v njihovi Sončni dvorani.

 

ČLANICE

DANJELA BUCAJ PARADIŽ
Skupinske razstave: 22
Samostojne razstave: 5
Nagrade in priznanja: 2 priznanji
Drugi projekti: izdelava ilustracij za koledar Istran, 2001
O SEBI: Sem primorskega rodu, rojena v Kopru. Rada rišem odkar pomnim. Od leta 1995 sem obiskovala večerne likovne tečaje pri mentorici Ingrid Knez, sledila je ustanovitev likovnega društva TUBA, katere članica sem še danes (z nekajletno prekinitvijo zaradi materinstva). Z deli sem popolnoma predana primorski krajini. Prikazani izseki Istre, tako krajina kot arhitektura, so zaznamovani lirično, umirjeno. Zame so značilne enostavne kompozicije, v večini melanholične. Največkrat ima glavno besedo nebo, ki daje poudarek prostoru in atmosferi.

 

HELENA BALENTIČ
Skupinske razstave: 25
Samostojne razstave: 1 certifikat, 1 priznanje
O SEBI: Sem članica likovnega društva TUBA od njegove ustanovitve. Sodelovanje v likovnem društvu mi pomeni predvsem to, da vsaj nekaj ur tedensko misli izpolnjujejo glavo z ustvarjanjem nečesa, kar je daleč od vsakdanjosti. S sodelovanjem v društvu, predvsem na vsakotedenskih srečanjih sem spoznala, da ukvarjanje s slikarstvom ni samo izpolnjevanje prostega časa, potrebno je veliko truda in učenja, da nastane likovno delo, s katerim se lahko predstavimo. Upam, da bom z učenjem in ustvarjanjem uspešno nadaljevala.

 

JOŽICA GOLJA
Skupinske razstave: 15
Samostojne razstave: 2
Nagrade in priznanja: 1 certifikat, 8 priznanj
O SEBI: Da bi se naučila risati in slikati, je bila moja želja vse življenje. Zelo pozno, ko nisem več imela obveznosti (služba, družina) sem se lahko posvetila svoji ljubezni – slikanju. Slikanje mi pomeni velik izziv, zadovoljstvo in srečo, ko mi slika uspe.

 

KATJA DEBEVEC
Skupinske razstave: 13
Nagrade in priznanja: 10 priznanj
O SEBI: Slikanje mi pomeni sprostitev, čas zame, za izražanje svojih čustev in misli. Ne vem če bi lahko rekla, katera tehnika ali motiv mi je najbolj pri srcu. Vsaka je po svoje izziv. V društvu po navadi skupaj izberemo vodilno nit, ki nas vodi skozi leto in nas vedno nekako potegne vase.

 

LILJANA ČEBOKLI
Skupinske razstave: 20
Nagrade in priznanja: certifikat za abstraktno slikarstvo “Zlata paleta 2006”
O SEBI: Sem članica likovnega društva Tuba Izola od samega začetka, na kar sem zelo ponosna. Slikanje mi pomeni sprostitev v prijetni družbi kolegic iz društva. Najraje slikam abstraktne motive, cvetje in naravo.

 

SAŠA KUDER
Skupinske razstave: 1
O SEBI: Rojena sem leta 1975 v Trbovljah, do prihoda v Koper sem živela v Litiji. Delam kot grafična oblikovalka. Slikarstvu sem se do sedaj posvečala le občasno. Sodelovala sem na nekaterih Ex-temporih, ki jih je organiziralo litijsko društvo Lila. Leta 2011 sem postala članica likovnega društva Tuba, takrat je tudi moje slikarsko ustvarjanje začelo postajati bolj premišljeno in disciplinirano. Verjamem pa, da najboljše šele prihaja.

 

SUZANA ZORČ
Skupinske razstave: 20
Nagrade in priznanja: 4 certifikati, 3 priznanja
O SEBI: Risati sem začela že v otroških letih. Rada preizkušam različne tehnike ustvarjanja. V društvu Tuba Izola sem pričela slikati leta 2001, od takrat sodelujem v skupinskih razstavah.

 

VERONIKA SEDEVCIC
Skupinske razstave: 1
Rojena v Trstu in pripadam slovenski manjšini. Odločila sem se za nadaljnji univerzitetni študij v Kopru, saj bi rada postala učiteljica. Zelo rada rišem in ustvarjam razna ročna dela. Sodelovala sem na raznih tečajih in natečajih. Po priporočilu prijateljice, sem se oktobra 2014, vključila v likovno skupino TUBA iz Izole. Zelo sem zadovoljna z znanjem, ki sem ga pridobila v tem kratkem času. Ponosna in vesela sem z likovnimi izdelki, ki sem jih v tem času ustvarila.

 

ZDENKA PETEK
Skupinske razstave: 60
Samostojne razstave: 15
Sodelovala na raznih ex-temporih doma in tujini ter na slikarskih kolonijah.
Nagrade in priznanja: na ex-temporih 9 nagrad, 15 certifikatov, 30 priznanj in Zlata paleta ZLDS za slikarstvo
O SEBI: Želja, naučiti se pravilno risati in slikati, me je leta 1993 pripeljala v Izolo, kjer sem obiskovala Večerni likovni tečaj za odrasle z mentorico Ingrid KNEZ. Z velikim navdušenjem in voljo sem se učila veščin slikanja, kasneje nadgrajevala svoje znanje pri raznih dobrih mentorjih. Preizkusila sem se v različnih tehnikah: risbi, akvarelu, olju, kiparstvu, grafiki, akrilu, zadnje čase moja dela nastajajo v mešani tehniki – kolaž, akril. Ljubiteljsko slikarstvo je z veliko mero ljubezni in predanosti prešlo v neko stalnico mojega življenja, lahko rečem, da me je zasvojilo.

< nazaj

GALERIJA ALGA
Kristanov trg 1,
6310 Izola

T +386 (0)5 641 84 39
m +386 (0)51 394 133
e galerija@center-izola.si

URNIK
Ponedeljek, torek, petek
9:00 – 13:00
Sreda, četrtek 16:00 – 19:00
Sobota, nedelja in prazniki zaprto

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×