MESEČNIK .pdf
22. 7. -18. 8.
VEZI: ME4

Skupino Me4 predstavljajo štiri ustvarjalke, štiri profesorice likovne umetnosti, ki se ob prostem času posvečajo tudi lastnemu ustvarjalnemu delu. Vsako odlikuje povsem svoj značilen likovni izraz. Vsaka ustvarja v svojem lastnem likovnem jeziku, pušča svoje sledi. S čopičem, z odtisom, s sledjo v kiparskem materialu. Izliva svoja čustva, razmišljanja in doživetja v estetske forme. Spletle so vezi, prijateljstvo, ki jih pri ustvarjanju povezuje in vzpodbuja k ustvarjanju. In od tod tudi naziv razstave VEZI.

Likovna kritičarka umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn je o avtoricah zapisala sledeče:

Slikovna polja KSENIJE PFEIFER prinašajo koloristično asketsko, duhovno atmosfero. S plastenjem nežnih barvnih kopren jih avtorica vodi v prostorsko iluzijo. Osmišlja pa jih s črtno risbo. Linije so prvinski, sproščeni, neposredno izživeti, kaligrafsko tekoči zarisi, ki se spogledujejo s fraktalno risbo. Zdijo se kot prevod slikarskega notranjega občutja v likovno nazorno stanje. Potovanje linij pa razpira materialno snovnost na slikovni ploskvi in predstavlja še en potop v globino.

MOJCA LENARDIČ iz drobnih izsekov naravnega okolja, v katerih odkriva predvsem lepoto rastlinskega sveta, ustvarja mogočne manifestacije prostora in časa. Oblikotvorno vlogo zaupa risbi, ki je odločna, tekoča, ekspresivno izživeta. Mediteransko atmosfero ustvarja z barvami: močnimi, intenzivnimi, iluminiranimi z notranjo svetlobo. Nanosi so segmentirani in pastozni.  Predstavljajo vzgon likovne substance, ki dodatno objektivizira vitalno moč motivnega izhodišča.

VLASTA MARKOČIČ se izraža v prečiščeni, na bistvo zreducirani, stilizirani in s simbolnimi sporočili oplemeniteni govorici. Razmišlja o medsebojnih odnosih, o odnosih človeka do naravnega okolja in o izjemnih silah narave. Ukvarjanje s kamišibajem je v njen svet grafik in risb prineslo spremembe. Grafike namreč prezentira prostorsko, v obliki objektov. Plastenja z odmiki in kombiniranja posameznih fragmentov pripovedi zaživijo v okviru, ki jim daje reprezentativno trdnost ter jih povezuje v celoto. Ta je izvirna in zračna, razpeta v dimenzijo prostora in časa, ozaljšena s strukturami in oblikami z jasno obrisno linijo.

Kolagrafija, tehnika globokega tiska VESNI MARION v polnosti omogoča prezentacijo vsebin, ki jih želi izraziti, hkrati pa jo vodi v raziskovalnost in ji omogoča uresničevanje zanimivih eksperimentalnih podvigov. V premišljenih kompozicijah se poklanja Krasu. Gladkost in hrapavost površine matrice spominja na kamnite kraške tvorbe in na bogato mikrostrukturalno dogajanje v specifični kraški krajini. Oblike in barvo niso prevod naravnih stanj, dialog med toplim in hladnim, prisotnim in odsotnim, temveč emocionalno naglašeno videnje in doživljanje tega sveta.

KOLEDAR
< april 2024 >
POTOSRČEPESONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×