MESEČNIK .pdf
10. 6. 2021 - 23. 6. 2021
Teja Krašek: “X”

Matematika povezuje Slovensko Istro / Razstava matematičnih umetniških del v Kopru, Izoli in Portorožu. Evropski matematični kongres pod svojim okriljem združuje številne spremljajoče dejavnosti, med katerimi je svoj prostor dobila tudi umetnost.  V Kopru, Izoli in Portorožu so in bodo na ogled razstave del umetnikov, ki so pri svojem ustvarjanju tesno povezani z matematiko, števili, algoritmi.

V Izoli bo med 10. in 23. junijem 2021 v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola in Galerijo Alga na Trgu Etbina Kristana 9 na ogled razstava  diplomirane slikarke, Teje Krašek.

Avtorica razstave, Teja Krašek, je registrirana samostojna ustvarjalka na področju kulture, ki živi in dela v Ljubljani. Diplomirala je na Šoli za risanje in slikanje – visoki strokovni šoli v Ljubljani (Arthouse–College of Visual Arts, Ljubljana) .

Avtoričino raziskovalno in ustvarjalno delo je usmerjeno v povezovanje umetnosti, znanosti, matematike in tehnologije. Pri svojem ustvarjanju uporablja klasične slikarske tehnike kot tudi sodobno raćunalniško tehnologijo. Njeno teoretično in praktično delo je osredotočeno na simetrijo kot povezovalni koncept med umetnostjo in znanostjo, na tlakovanje ravnine z geometrijskimi oblikami, posebno tistimi, ki sestavljajo Penrosove vzorce (rombi, zmaji in puščice). Tako ustvarjena likovna dela ponazarjajo določene lastnosti kot npr. razmerje zlatega reza, samopodobnost, petštevno simetrijo, Fibonaccijevo zaporedje, zaznavno nestabilnost itd.

Likovna dela in članki Teje Krašek so razstavljana in objavljena v mednarodnem prostoru (MIT Press, Springer, National Geographic, Portland Press, Sterling, World Scientific…).

Njena nanoart dela so uvrščena med zmagovalna dela 2., 3., 4., 5., 6. in 7. Mednarodnega spletnega NanoArt tekmovanja (International Online NanoArt Competition). Dve avtoričini nanoart deli, (nastali v sodelovanju z dr. Janezom Dolinškom, dr. Paulom Steinhardtom in dr. An Pang Tsaijem) sta bili izbrani med dela 250 svetovnih ustvarjalcev, ki bodo poslana na razstavo na Mesec in tam za vedno ostala ter predstavljala zemeljsko kulturno dediščino (izjemen projekt MoonArk univerze Carnegie Mellon v ZDA).

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×