MESEČNIK .pdf
05.07.2018 - 05.08.2018
Skupina Me4 – 4 pogledi

Četrtek 5. 7. 2018 ob 19.30 – Galerija Alga

Otvoritev razstave 4 pogledi skupine Me4

Razstavljajo:

Vesna Marion, Vlasta Markočič, Mojca Lenardič in Ksenija Pfeifer.

Glasbeni program: pevka Vladka Gojak

Vinski pokrovitelj: Božič Steljo, Vina Božič

Skupina Me4 je sestavljena iz štirih ustvarjalk, katerim je skupno pedagoško delo, so profesorji likovne umetnosti in pa strast do likovnega ustvarjanja. Tudi zasebno prijateljujejo že več let in med njimi se je spletla osebnostna in ustvarjalna nit.

Vsaka od ustvarjalk ima svoj lasten pristop, ki ga razvija že leta. Vse ustvarjalke so razstavljale na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah. Vse so prav tako ustanovne članice Društva likovnih pedagogov Primorja, kjer tudi organizirajo različne dejavnosti za učence osnovnih šol.

Na njihovi prvi razstavi, kot skupina Me4 so ustvarjalke postavile na ogled nekaj na novo nastalih slikarskih in grafičnih del. Vsem je skupna senzibilnost do ustvarjanja in ženska energija, ki se prepleta skozi vsa dela.

Gledalec se lahko prepusti svojemu lastnemu pogledu in razumevanju.

Mag. Vesna Marion
Svoj izraz je Vesna Marion našla v grafični tehniki kolagrafiji, ki ji ponuja izzive in presenečenja ob nastajanju odtisa. Matrico oblikuje po navdihu. Izkorišča gladkost in hrapavost površine v katero zarezuje figuralne in nefiguralne oblike, ki se na grafičnem listu kažejo kot temnejše ploskve. Oblike izražajo avtoričine občutke. Izbira barvnih kombinacij je intuitivna. Barve so včasih skladne včasih kontrastne. Kot nastajajo spontano oblike in kompozicije, tako intuitivno in po navdihu dela dobijo naslov.

Vlasta Markočič
Vlasta Markočič se predstavlja z grafikami v tehniki linoreza, v katerih se zrcali površina Krasa. Raziskovanje naravnih ritmičnih oblik v kraškem okolju se opira na tradicijo kraškega pletarstva.

 

Mojca Lenardič
Na slikah Mojce Lenardič lahko opazimo skrite kotičke narave, kjer se v medprostoru običajno neopaženih bilk dogaja povsem svoje življenje. Avtorica se poigrava z barvo, črto, gibanjem in potezami ter vabi gledalca, da se s pogledom sprehodi po sliki.

Ksenija Pfeifer
Ksenija Pfeifer je profesor likovne umetnosti na OŠ v Pradah. Deveto leto je mentorica slikarske skupine Morje iz Izole. Razstavljala je v sklopu DLPP, JSKD in samostojno. Ustvarja pretežno kiparska in slikarska dela. V zadnjem času išče svoj slikarski izraz skozi različne pristope uporabe bele barve.

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×