MESEČNIK .pdf
04.04.2019 - 04.05.2019
Pregledna razstava ob 20. obletnici Društva likovnih pedagogov Primorja

Dne 04.04.2019, ob 19:00 bo v Glariji Alga v Izoli otvoritev razstave Društva likovnih pedagogov,

S svojimi deli se bodo predstavili:

Fulvia Grbac, Vlasta Markočič, Nives Markovič, Vesna Marion,
Vasja Nanut, Ervin Pregelj, Matjaž Borovničar, Mojca Lenardič,
Miriam Elettra Vaccari, Romeo Stubelj, Sara Čeleš, Jana Pečečnik,
Tanja Samec, Ingrid Knez in Ksenija Pfeifer.

Glasbeni gost: Boris Magdalenc

Vinski pokrovitelja: Korenika & Moškon

Vljudno vabljeni.

Razstava bo na ogled ves mesec.

Ervin Pregelj

Rojen leta 1960 v Kopru. Leta 1982 je v okviru višješolskega študija diplomiral na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, iz likovne metodike pri profesorju Ivu Mršniku. Leta 2014 je končal univerzitetni študij  Likovne pedagogike pri profesorju Zdenku Huzjanu. Sodeloval je na skupinskih razstavah Društva likovnih pedagogov Primorja.  Ustvarja na področju slikarstva, keramike in digitalne fotografije. Zaposlen je kot učitelj tehnike in tehnologije na OŠ dr. Aleš Bebler – Primož v Hrvatinih in na OŠV Ankaran.  Živi in ustvarja v Kopru.

Slika:  Gremo na plažo, triptih, olje na platnu, 100 x 60 cm,
Slika je nastala leta 2014 na delavnicah LaborARTorja.

Jana Pečečnik

prepoznamo jo po njenih kombinacijah med slikanjem z akrilom in stilizirano risbo, ki meji na ilustracijo. S svojim pristopom ustvari subtilno zgodbo dveh ali več elementov, ki tvorijo smiselno celoto pripovednosti. Tokratna tema VODA nas popelje v doživetje svežine stopal v čisti hladni vodi. Jana v svojih stvaritvah vedno postavi ilustracijo preko slikanega dela in s tem ustvari večplastnost ustvarjenega.

Fulvia Grbac

Akademska slikarka, profesorica umetnosti na srednji šoli Pietro Coppo v Izoli. Vodi različne umetniške delavnice za otroke, mladostnike ter odrasle. Kot umetnica se ukvarja predvsem z grafiko. Za njena likovna dela je bila večkrat nagrajena. Bila je nagrajena tudi za delo s kamišibajem. Je predsednica in vodja Umetniškega Kluba FolarT, v katerem ustvarja svoja likovna dela. Sodeluje z nekaterimi Italijanskimi skupnostmi na Slovenski Obali. Je članica društva Kamišibaj Slovenije, svetovnega društva kamišibaj IKAJA, članica in predsednik Umetniškega sveta Društva Umetnikov Insule ter članica Umetniškega sveta ZDSLU, članica Umetniškega društva Opificio della Rosa – Morciano-Italia. Ustvarja med Izolo, Sečovljami in Piranom.

Matjaž Borovničar

Rojen je bil leta 1974 v Kopru. Študiral je v Benetkah: leta 1999 je diplomiral na beneški Akademiji lepih umetnosti in med 2000 in 2002 nadaljeval študij restavratorstva za zidne poslikave na Mednarodni univerzi umetnosti. Leta 2002 je pridobil pedagoško-andragoško izobrazbo na Centru za pedagoško izobraževanje na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Poučuje likovno vzgojo, tehniko in tehnologijo na OŠ Šmarje pri Kopru in Centru za korekcijo sluha in govora Portorož, sodeluje pri različnih dejavnostih, organizira in vodi kreativne delavnice pri društvu ŠENT – Slovenskem združenju za duševno zdravje v Kopru. Sodeloval je na več razstavah v Sloveniji in tujini.

Miriam Elettra Vaccari

je obdelala le delček kamna, večji del je ostal tak, kot je bil ob njegovem odkritju.  Vklesan ventilček za polnjenje in praznjenje ustvarja iluzijo napihljivosti. Kamen pač ne more spremeniti svoje oblike, a kljub temu se skulptura poigra z našim razumom. Postavi nas pred fizikalno dejstvo in optično iluzijo. Kamen preko naše percepcije nima teže, njegova notranjost je trdna in ni le napolnjena z zrakom.

Mojca Lenardič

je zaposlena na OŠ Lucija kot učiteljica likovne umetnosti. Ko ji čas dopušča se rada prepusti slikarskemu ustvarjanju. Poigrava se z linijami in barvami. Ob tem pa se na platnu prebujajo oblike, ki iščejo pot v vidni svet.

 

Nives Marković

Naslov: brez naslova Format: A2 (420 X 594) V svojih delih izpostavljam obliko jedra. Abstraktna polna forma dobi svojo prostorsko dimenzijo skozi vidne smeri, ki jih za sabo pušča črn flumaster, kemični svinčnik ali svinčnik. Prevladuje črnina, znotraj katere se poigravam s teksturo sledi risala. Na risbah kombiniram različna risala in v risbo posegam s ploskovito fluorescentno in zlato barvo in tako razgibam jedra, ki izstopajo iz čiste beline ozadja.

Sara Čeleš

je mlada, perspektivna likovna ustvarjalka, ki neprestano eksperimentira z barvnimi odtenki. Barva ni samo barva, pravi, v vsaki barvi je svoj svet, je nešteto barvnih odtenkov, nešteto zgodb, in različne svetlobe, ki sijejo nanje, jih pišejo vedno na novo. Sara je bila rojena leta 1989 v Ljubljani, gimnazijo je obiskovala na Dunaju, med študijem likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je magistrirala leta 2016, je leto dni študirala tudi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – Facultad de Bellas Artes, Universidad Miguel Hernández de Elche (Altea) v Španiji.

Romeo STUBELJ 

Diplomant Pedagoške fakultete v Mariboru. Od leta 2010 ustvarjam predvsem v grafičnem mediju, vendar ne izključujem nobene likovne prakse. Pridobljeno znanje posameznih disciplin se pri mojem umetniškem snovanju dopolnjuje in nadgrajuje.

Vlasta Markočič

svojo ustvarjalnost usmerja predvsem v oblikovanje grafik. Linorezi malega formata so odtisnjeni v tehniki suhega tiska v kombinaciji z visokim tiskom. Pomembno vlogo ima risba, ki prihaja sproščeno in neposredno iz nje same, ter razkriva njene misli o odnosih med ljudmi in o relaciji med človekom in naravo.

Ksenija Pfeifer

Zaposlena v OŠ Elvire Vatovec Prade kot učiteljica likovne umetnosti. Je že 8 let mentorica slikarske skupine Morje andragoškega društva univerze za tretje življenjsko obdobje Izola. Razstavlja v sklopu DLPP, JSKD in samostojno. Njeno ustvarjalno delo je iskanje različnih izrazov v kiparstvu, grafiki, keramiki in slikarstvu.

Vasja Nanut

S skulpturo vzpostavljam dialog/razpravo med družbenimi silami, ki predstavljajo moč (trije kralji), karizmatičnimi mesijami (zvezdniki, športniki, politikanti…) in posledicami, ki jih na koncu občuti ljudstvo. Trije kralji ne kažejo dostojanstvene (vladarske) podobe. Sicer stilizirane podobe kažejo praznost, odtujenost in čustveno otopelost. Imajo le notranjo luč, ki pa ne odseva v prostor – zato niso sveti, ampak le svetli kralji. In vsakega, ki se postavi pred njih (Je to tisti, ki so se mu prišli poklonit?), sprejmejo z vzdihom občudovanja. In kaj če so se zmotili, kot tisti trije kralji v Monty pythonovem Life of Brian?Interpretacija vsebine je prepuščena vsakemu obiskovalcu, saj ponujam le zamisel, ostalo pa je stvar vsakega gledalca. Naslov dela: SVETLI TRIJE KRALJI

Tanja Samec, likovna pedagoginja

Tokrat se predstavlja s kolekcijo del v akvarelni tehniki.  V njenem delu so podobe dreves, ki so s koreninami trdno zasidrane v kamen, kar je prispodoba za to, da ni nič samo po sebi umevno, ampak je logična posledica bližnje in daljne preteklosti. Življenje izhaja iz Zemlje in vsako življenje pusti odtis, ki vpliva na potomce.

Vesna Marion

Tehnika globokega tiska kolagrafija ponuja izzive ob nastajanju odtisa. Gladkost in hrapavost površine matrice spominja na kamnite kraške tvorbe in skromno in hkrati bogato pokrajino, ki opazovalcu ponuja osupljive detajle, če jih ta le hoče opaziti, tako v naravi kot v likovnem delu Oblike in barve izražajo čustva in odnos do narave in kraške pokrajine. Hladne modro srebrne barve spominjajo na kamen, medtem ko tople barve, predvsem oranžni odtenki predstavljajo kraško zemljo in jesensko barvitost Krasa.

Ingrid Knez

V tem norem času hitenja in poplavi informacij, si človek namenja čedalje manj časa zase in stiku s seboj. Kot učiteljica likovne vzgoje, čutim veliko dolžnost, da svoje učence naučim, kako pomembno je biti v stiku s seboj in kako nujna je umiritev pred začetkom dela, pa čeprav samo za trenutek, da prisluhnemo svoji intuiciji in v sebi poiščemo tisto neverjetno moč ustvarjalnosti, ki se skriva prav v vsakem izmed nas. In nato izhajati iz svoje sproščenosti, iz svoje intuicije in navdiha. Ko se prepustimo temu in ne razmišljamo o težavah, ki nas lahko doletijo med praktičnim delom, se nam zgodi: USTVARJALNOST. Ustvarjalnost bogati naša življenja. Zato z učenci veliko eksperimentiramo v različnih tehnikah in kombinaciji le-teh. Vedno uživam v tem, ko preizkušam in posredujem nekaj novega. Naslov dela; SIMBOL, kombinirana tehnika, 2018

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×