MESEČNIK .pdf
ME4/ slikarska razstava – galerija Alga, 2. 7. 2019 ob 20.00

V torek, 2. julija. 2019 ob 20.00 uri bo v Galeriji Alga otvoritev razstave skupine slikark ME4, pod naslovom P R E M I K.

Skupino Me4 predstavljajo štiri ustvarjalke, sicer likovne pedagoginje, ki se ob prostem času posvečajo tudi lastnemu ustvarjalnemu delu.
Vsako odlikuje povsem svoj značilen likovni izraz. Zaznati je občutljivost in zmožnost preoblikovanja videnega in čutenega v svoj likovni besednjak. Ob tem
nastajajo dela, katera ne delujejo samo kot ogledalo časa, temveč tudi kot spodbuda človeku, gledalcu, naj v življenje zre z očmi, ki v svoji okolici iščejo tudi lepoto.

Razstavljajo:

Vlasta Markočič

Vlasta Markočič se predstavlja z grafikami, ki se tokrat »premaknejo« v prostor. Grafike nas nagovarjajo s črno belo strukturo in prostorskim odmikom grafičnih ploskev.

Vesna MARION

Vesni Marion tehnika globokega tiska kolagrafija ponuja izzive ob nastajanju odtisa. Gladkost in hrapavost površine matrice spominja na kamnite kraške tvorbe in skromno in hkrati bogato pokrajino, ki opazovalcu ponuja osupljive detajle, če jih ta le hoče opaziti, tako v naravi kot v likovnem delu Oblike in barve izražajo čustva in odnos do narave in kraške pokrajine. Hladne modro srebrne barve spominjajo na kamen, medtem ko tople barve predstavljajo kraško zemljo in jesensko barvitost Krasa. Poleg kolagrafij se predstavlja tudi z jedkanicami, z motivi zasanjanih princes iz znanih pravljic. Poleg dekliške figure je zelo izrazit ornament, ki s svojimi oblikami dopolnjuje ilustracijo.

Mojca LENARDIČ

Mojca Lenardič se v tokratni razstavi predstavlja s slikami na les. V njih združuje različne slikarske in risarske tehnike. Zaslediti je slikarski element barve, katero gradi okoli linije, ki v razstavljenih delih nosi glavni izraz. Linija kot podoba nekega ujetega trenutka nakazuje pot, gibanje in rast.

 

Ksenija PFEIFER

Ksenija Pfeifer je prof.likovne umetnosti na OŠ v Pradah. Deseto leto je mentorica slikarske skupine Morje iz Izole. Prav tako je mentorica slikarske skupine Solinar iz Pirana.Razstavljala je v sklopu DLPP, JSKD in samostojno. Ustvarja pretežno slikarska dela, pa tudi v lesu, grafiki in keramiki. Slike na razstavi ustvarjajo pripovedno noto preko skorajda fraktalnih linij, katere prepuščajo gledalcu lastno razlago slike.

Slika:Rastmešana tehnika

 

 

Glasbeni program: Teja Pribac

Vinski pokrovitelj: Valter Slavec

 

Organizator: CKŠP Izola

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×