MESEČNIK .pdf
od 09.01.2020 do 05.02.2020
Marinka in Ivo As – Najini stili

V četrtek, 9. 1. 2020, bo v Galeriji Alga ob 19:00, otvoritev slikarske  razstave “Najini stili”, ki jo razstavljata ljubiteljska slikarja Marinka in Ivo As.

Marinka in Ivo As, zakonca iz Sladkega Vrha, sta ljubiteljska slikarja, ki si zapolnjujeta svoj prosti čas s čopičem, akrilnimi barvami, snežno belim platnom vmes je tudi črno platno, na katerega nanašata delček svoje duše, svoje domišljije ter svojega odnosa do vsega lepega v življenju.

Ivo As se je kot mali ministrant naučil prvih korakov risanja, slikanja in kiparjenja pri patru Otu Teofilu, ki je bil tudi njegov prvi in edini mentor. Seveda ga je usmerjal bolj v sakralno umetnost in osvajanje kiparskih osnov. Pod njegovim vodstvom se je lotil tudi restavriranja starih slik, oltarjev in drugih cerkvenih umetnin, predvsem cerkvenih orgel in izdelave vitraža. Predvsem izdelava vitraža je še vedno njegova velika želja za uresničitev.
Oče in dedi sta bila gledališka glasbenika. Zato je Ivo rad prisluhnil glasbenim tonom in ta želja ter ljubezen do glasbe ga je popeljala na pot glasbenega ustvarjanja, ker je kot profesionalni glasbenik zelo dejaven še danes, bogati in osrečuje ljudi in tudi svojo dušo.
Ivo je zelo nemiren duh, vedno v gibanju in ustvarjanju. Pred nekaj leti se je likovno spet angažiral in začel iskati izzive, nove, drugačne poti v likovnem ustvarjanju. Kmalu se mu je na tej poti pridružila tudi žena Marinka in energije ter vzpodbud je bilo na vsakem koraku na pretek. Marinka je začela že pred leti slikati na steklo s čudovitim izborom motivov in z značilno energijo barv. Nadaljevala je s slikanjem na platno. Ob svojem možu Ivu je spoznavala nove barve, nove tehnike, ustvarila si je svoj prepoznavni stil. Izkoristi sleherni trenutek, da se ob slikanju sprosti, kajti tukaj je še služba, družinske obveznosti in spremljanje moža na glasbeni poti.

Ivo in Marinka imata skupen atelje. V njem ustvarjata vsak svoja dela, ki so v različnih tehnikah, kot akril, akvarel, pastel, sprej, enkavstika in drugo. Ob ustvarjanju se posvetujeta, opozarjata in sta si drug drugemu najboljša in največja kritika. In prav je tako. Pomembno je, da se dopolnjujeta, da se spoštujeta in imata rada drug drugega, takšna kot sta brez Maske na obrazu- rada dodata.
Zakonca Marinka in Ivo sta zelo aktivna, tako v umetniških delih kot organizacijskih opravilih. Preko Društva Ivo-As, ki sta ga ustanovila, prirejata vsakoletne likovne kolonije, veliko imata samostojnih razstav, organizirata razstave za druge slikarje, sodelujeta na kolonijah drugih društev, kolikor jima čas dopušča in prav tako na skupinskih razstavah.

      

Program: Marinka in Ivo As

Vinski pokrovitelj: Vina Božič, Kristjan Božič

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×