MESEČNIK .pdf
05.04.2018 - 05.05.2018
Društvo likovnih pedagogov Primorja / Vizije

Otvoritev razstave bo v četrtek. 5. aprila 2018 ob 19:00 v Galeriji Alga v Izoli, Kristanov trg 1

Društvo likovnih pedagogov Primorja smo ustanovili likovni pedagogi obalno kraške regije leta 1998. V letošnjem letu zaokrožujemo dvajset let delovanja. Dvajset let, v katerih smo ob svojem rednem delu ustvarili veliko različnih projektov, o katerih se s ponosom pogovarjamo s kolegi po celotni Sloveniji.
V društvu redno skrbimo za lastno ustvarjalnost na različnih področij. Rezultat tega dela so tudi mnoge razstavne akcije, ki so večinoma postavljene v kontekst drugih naših projektov kot spremljevalne prireditve. No, v zadnjih letih se lahko pohvalimo tudi s kar pestrim naborom skupinskih razstav članov društva.
Tokrat se v Galeriji Alga predstavljamo z razstavo z naslovom »Vizije«. Deset članov društva je sprejelo ta izziv in svojo vizijo postavilo na ogled. Ker gre za ustvarjalce, ki so doma na različnih likovnih področjih, je tudi razstava precej raznolika. A v vseh teh letih delovanja, so se med nami navezale tudi številne nevidne niti, ki te naše vizije povezujejo v eno »Vizijo«. Predstavljene vizije so trenutki, ujeti koraki na življenjski in profesionalni poti vsakega posameznika. Na poti, ki smo jo začeli skupaj in ki gre pri vseh približno v isto smer.
Predsednik društva, prof. lik. umetnosti Vasja Nanut.

Razstavljajo:

Izr. prof.dr. Bea Tomšič Amon

Rojena je v Buenos Airesu, Argentina. Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo in urbanizem Univerze v Buenos Airesu in na slikarskem oddelku Akademije za likovno umetnost Univerze v Ljubljani. Zaključila je magisterij iz sociologije kulture in doktorski študij na temo izkušenjskega učenja na področju prostorskega oblikovanja na Univerzi v Ljubljani. Sodelovala je pri samostojnih projektih na področju arhitekture, objavila je več člankov, monografijo in dele monografij v znanstvenem in strokovnem tisku. Zaposlena je kot izredna profesorica za področje likovna didaktika na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Njena področja raziskovanja so razvoj prostorskih predstav pri mlajših otrocih, arhitektura v šoli, multikulturalnost v šoli in eksperimentiraje z likovnimi tehnikami. Je avtorica več učbenikov za likovno vzgojo za osnovno in srednjo šolo ter priročnikov za učitelje. Likovna dela je predstavila na več skupinskih in samostojnih razstavah tako doma kot v tujini.

mag. Vesna Marion

Svojo ustvarjalno in poklicno pot je začela kot modna oblikovalka, nadaljuje pa jo kot profesorica likovne umetnosti. Večino dosedanjega poklicnega dela je posvetila delu z mladimi. Poučuje na OŠ Hrpelje in OŠ Divača in vodi učence v svet likovne govorice in ustvarjalnosti. Svoje znanje je po študiju likovne pedagogike nadgradila s podiplomskim študijem Filozofije in teorije vizualne kulture.
Ob delu z učenci človek potrebuje tudi lastno ustvarjalno izpoved. Vesna Marion jo je našla v grafični tehniki kolagrafiji, ki ji ponuja izzive in presenečenja ob nastajanju odtisa. Matrico oblikuje po navdihu. Izkorišča gladkost in hrapavost površine v katero zarezuje abstraktne oblike, ki se na grafičnem listu kažejo kot temnejše ploskve. Svoje delo je nadgradila z barvnimi kombinacijami, ki z oblikami in barvnimi nasprotji pripovedujejo o avtoričinih občutkih. Kot nastajajo spontano oblike in kompozicije, tako intuitivno in po navdihu dela dobijo naslov.

Matjaž Borovničar

Matjaž Borovničar je leta 1999 diplomiral na beneški Akademiji lepih umetnosti in med letoma 2000 in 2002 nadaljeval študij restavratorstva za zidne poslikave na beneški Mednarodni univerzi umetnosti

Mojca Lenardič

Mojca Lenardič živi v Kopru. Redno sodeluje na ex-temporih Društva likovnih pedagogov Primorja. Najpogosteje se izraža v sliki. Motive išče v naravi, ki s svojimi neštetimi gibkimi linijami nanjo naredi največji vtis. S svojo likovno govorico opaženo prezrcali v sliko, kjer narava spregovori povsem novo zgodbo.

Romeo Stubelj

Leta 2003 diplomiral na PeF Maribor, smer likovna pedagogika.
Živim v Vrtojbi. Ustvarjam doma, od leta 2010, ko pretežno ustvarjam (umetniško) grafiko, pa tudi v Ljubljani.

Ervin Pregelj

Rojen leta 1960 v Kopru. Leta 1982 je v okviru višješolskega študija diplomiral na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, iz likovne metodike pri profesorju Ivu Mršniku. Leta 2014 je končal univerzitetni študij Likovne pedagogike pri profesorju Zdenku Huzjanu. Sodeloval je na skupinskih razstavah Društva likovnih pedagogov Primorja. Pretežno ustvarja na področju slikarstva, občasno pa poseže tudi po drugih materialih in zvrsteh likovne umetnosti:. Zaposlen je na OŠ dr.Aleš Bebler – Primož v Hrvatinih in na OŠV Ankaran. Živi in ustvarja v Kopru.

Tatajana Samec

Že kot mlado dekle je v sebi nosila željo po slikarskem izražanju. Slikarsko ustvarjanje jo je pritegnilo s svojo magičnostjo, ki jo ponuja svet barv. Čiste barve, druga ob drugi, delujejo hipnotično in te potegnejo vase. V svet, ki je tvoj, ki ga poznaš in si sam del njega. Na svoji paleti meša prijetne barve, ki slikam dodajajo pozitivni naboj in pozitivno energijo

Vasja Nanut

Naslov dela: “Is there anybody out there”
Delo sestavlja 8 manjših stiliziranih figur ovc. Izdelane so iz gline v raku tehniki z crawling glazuro, razen ene, ki je v buccharo tehniki.
Delo nosi podnaslov “Skupinski avtoportret”.
Ljudje smo kot ovce – večinoma (nekritično, pasivno) sledimo nekomu – vodji, ideji, navadam pravilu… Za spremembe znotraj sistema ni veliko verjetnosti, Spremembo lažje sproži impulz od zunaj, izven sistema. Druga država, druga skupnost, drug socialni sloj, drug planet, drugo vesolje…? In ti ki opazuješ – si pastir, si ovca , si prišlek od zunaj?

Vlasta Markočič

Vlasta Markočič se pri likovno pedagoškem delu nenehno srečuje z otroško ustvarjalnostjo, svojo likovno izpoved pa najraje izraža v grafiki. Tokrat se predstavlja z deli v mešani tehniki, ki govorijo o osebnih izkušnjah posameznika.

Ksenija Pfeifer

Zaposlena v OŠ Elvire Vatovec Prade kot učiteljica likovne umetnosti. Je že 8 let mentorica slikarske skupine Morje andragoškega društva univerze za tretje življenjsko obdobje Izola. Razstavlja v sklopu DLPP, JSKD in samostojno. Njeno ustvarjalno delo je iskanje različnih izrazov v kiparstvu, grafiki, keramiki in slikarstvu.

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×