MESEČNIK .pdf
Petek, 13. februar 2015 ob 19:00, Kulturni dom Izola
VEČER POSVEČEN PESMI / Koncert

Občinska revija pevskih zborov v organizaciji CKŠP in JSKD.

Nastopili bodo:

ŽePZ Sinji galeb DU Izola

MoPZ  DU Jagodje Dobrava Izola

ŽePZ KD Korte

MePZ Haliaetum

Vokalna skupina Tamariska

MoPZ Izola

 

ŽePZ “Sinji Galeb” Društva upokojencev Izola je svojo umetniško pot začel konec leta 2005. Pevke so izkazale na številnih nastopih po Primorskem. Vsako leto pripravijo zaključni letni koncert ter sodelujejo na številnih prireditvah ob občinskih in drugih praznovanjih. Na državni reviji upokojenskih zborov v ljubljanskem Cankarjevem so domu zastopale južno primorsko regijo. Pevke so si z zborovodkinjo Enejo Baloh jasno zastavile pevsko prihodnost – postati dober upokojenski zbor.

MoPZ DU Jagodje Dobrava Izola se je na novo ustanovil jeseni 2010 v okviru Društva upokojencev Izola. Program zbora je vključuje slovenske ljudske, umetne, borbene in domoljubne pesmi, za ožjo in širšo okolico ter sodeluje na revijah in prireditvah v Občini Izola ter izven nje.

Ženski pevski zbor KD KORTE je bil ustanovljen marca 2008 na pobudo kulturnega društva Korte. Od same ustanovitve zbora se v repertoarju poleg ljudskih, umetnih in sakralnih skladb pojavljajo tudi popevke. S svojo zborovodkinjo. Zbor je nastopil na številnih krajevnih prireditvah, vsakoletnih revijah Primorske Poje in pevskih srečanjih. Junija 2010 je zbor gostoval na Avstrijskem Koroškem prav tako pa so ponosne na sodelovanje v množičnih zborih ob priložnostnih prireditvah.

Mešani pevski zbor Haliaetum Izola Skupnosti Italijanov Pasquale Besenghi degli Ughi iz Izole je bil ustanovljen leta 1975 in nosi antično latinsko ime mesta Izola. Zbor poje italijanske in slovenske ljudske pesmi, klasične cerkvene in novejše umetne zborovske skladbe. Redno gostuje po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji ter v Avstriji. Sodeloval je tudi na IV. Mednarodnem festivalu Monteverdi v Budimpešti na Madžarskem. V sodelovanju z zbori iz Italije pripravljajo različne projekte. Zbor vodi zborovodja Giuliano Goruppi.

Vokalno skupino Tamariska sestavljajo učiteljice različnih področij Osnovne šole Livade Izola, ki jim je skupna ljubezen do glasbe. S svojim repertoarjem se rade predstavijo tudi širšemu občinstvu. Poimenovale so se po značilni mediteranski rastlini z nežni cvetovi pastelnih barv, ki je izredno prilagodljiva in trpežna. Prav ti značilnosti so prednost vsakega dobrega pedagoga. Vokalna skupina Tamariska deluje pod vodstvom Andreje Štucin Cergol.

Moški pevski zbor Izola je nasledil dolgoletno pevsko tradicijo obmorske Izole, kjer so v preteklosti uspešno delovali različni vokalni sestavi. Pevci danes z občutkom zapojejo ljubezenske, vinske, partizanske, sakralne napeve a capella, pa tudi ob spremljavi inštrumentov. Redno se udeležujejo revije Primorska poje in mnogih drugih prireditev po Sloveniji. Ponosni so na številna sodelovanja z drugimi zbori in pihalnimi orkestri ter na sodelovanje na državnih proslavah ob Spominu na odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije ter Dnevu priključitve Primorske matični domovini v Kopru. V zboru prepeva osemnajst pevcev, njihovi cilji pa so zahtevnejši pevski repertoar s pridihom Izole, obmorskega mesta, njene multikulturnosti in večjezičnosti. Od leta 2010 zbor vodi profesor Anton Baloh.

 

Vstopnice bodo na voljo uro pred prireditvijo pri blagajni kulturnega doma.

Vstopnina: 5 €

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×