MESEČNIK .pdf
Sobota, 29. september 2018 ob 09:00, Lonka
Športajte z nami – predstavitev Izolskih športnih društev / Športna prireditev

 

Čez 500 ur  programov na 21 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 24 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že osmič zapored, predstavijo svojemu mestu. V soboto, 29.septembra  dopoldan med 9. in 12.uro pa se bomo  občani Izole na Lonki lahko družili z izolskimi športnimi društvi in njihovimi člani. Obljubljajo pester program s športnimi igrami, plesom in glasbo, s Tomažem Klepačem na čelu.

 

            S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI«  vabi 24 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prireditev ponovno sofinancira Fundacija za šport, 80% prejetih sredstev razdeli športna zveza sodelujočim društvom – članom  zveze. Nad odzivom društev, na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu, so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva v polnem  številu tudi letos odzvala na poziv za sodelovanje. Štiri društva se bodo letos na prireditvi predstavila prvič: Balinarsko društvo Jadran, Twirling klub Izola, Teniški klub klif Izola in taborniki – Rod Jadranskih stražarjev. Prvi teden dogajanj posvečamo  Evropskemu tednu mobilnosti.

 

Prireditev, ki se bo začela v soboto, 22. septembra, bo potekala vse do 28.oktobra. V športni zvezi so se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev,  podaljšati trajanje prireditve na en mesec, letos pa podaljšali trajanje še za en teden. Tako bo prireditev trajala kar pet tednov.  Športni klubi bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemali radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 19 športnih panog, ki jih gojijo v izolskih športnih društvih. Za vse, ki se želite seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

 

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva.  Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom  501 uro  športnih programov na 21 športnih objektih, v katerih ponovno  pričakuje čez 3.000 udeležencev.

 

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Sabljaški klub Izola,  Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do ter Šahovsko društvo Izola. Zainteresiranim bodo predstavila, prva dva kickboxing in sabljaški šport, tretji pa šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance,  se bodo v OŠ Dante Alighieri (Palestrina) predstavili s plesalci rock’n’rolla, hip hopa, break dancea in plesom za najmlajše,  v telovadnici te šole pa  bo Judo klub Izola predstavil šolarjem judo šport. V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi

preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah. V Izoli pa bo balinanje predstavilo Balinarsko društvo Arrigoni, ki domuje na balinišču Arrigoni in se nam bo pridružil prvič. Svoje bodo pristavili še veslači obeh izolskih veslaških društev – VK Izola in VK Argo (prostori klubov v Marini Izola), rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) s predstavitvijo obeh športov in tekmovanj. Otroci se bodo lahko zabavali v napihljivih gradovih in sestavljali lego kocke O jadranju boste izvedeli vse v prostorih Jadralnega kluba Olimpic, ki bo omogočil tudi ogled jadrnice Optimist.V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa vam bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe v medregisji ligi in moške ekipe v II.državni ligi zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Predstavitev treningov nogometa bo tudi v telovadnicah osnovnih šol Livade in Dante Alighieri.  Odbojkarski klub Izola bo predstavil  mini in malo odbojko, Savate klub Obala francoski boks (oba delujeta v OŠ Livade), MRK Menola pa morsko ribiški šport in svoje delovanje.  Letos sta se nam priključila še tri zanimiva društva: taborniki iz Rodu Jadranskih stražarjev, Twirling klub Izola, ki deluje v OŠ Livade  in Teniški klub klif, ki vabi otroke na teniško igrišče ob bazenih na Belvedere. Nedvomno ponujajo izolska društva tudi letos veliko zanimivih dejavnosti .  Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane.

 

            »Na razpisu Fundacije za šport smo bili ponovno uspešni, tako da lahko  našo tradicionalno prireditev ponovno organiziramo brez  problemov. Hvaležna sem našemu javnemu zavodu, ki je lansko leto finančno pomagal, da prireditev ni zamrla. Sicer pa izvedba, tako kot tudi  sicer v športnih društvih, temelji na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. »Letos ponovno beležimo rekorde: sodeluje 24 športnih društev, ki bo predstavilo 19 športnih panog. Na 21 športnih objektih in  Lonki, pričakujemo več kot 3.000 udelžencev. Nekateri se bodo aktivno vključili, drugi bodo gledalci . Obisk na dosedanjih prireditvah in odziv športnih društev sta nas spodbudila k ponovni, že osmi  organizaciji prireditve, ki jo bomo letos  ponovno nadgradili s spremljevalnim programom na Lonki, ko se bodo društva  predstavila še skupaj, Zdravstveni dom  Izola,pa bo za občane izvajal zdravstvene meritve Preizkusili se boste lahko tud v hoji na 2km.. To bo v soboto, 29.oktobra med 9. in 12. uro. Vabimo občane, da se nam pridružijo. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v času do 28. oktobra.«

 

Podrobnosti o prireditvi dobite tukaj.

 

 

Izola, 18.9.2018                                                                              Športna zveza Izola

Predsednica

Alenka Šarkanj

Prireditev financira Fundacija za šport. Povezana slika

 

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×