MESEČNIK .pdf
Sobota, 17. september - sobota, 22. oktober 2016, Izola
Športajte z nami / Športni dogodek

470 ur programov na 21 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 22 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu. In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že petič zapored, predstavijo svojemu mestu. V soboto, 1.oktobra dopoldan med 9. in 12.uro pa se bomo občani Izole na Lonki lahko družili z izolskimi špotnimi društvi.

S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI« vabi 22 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prireditev sofinancira Fundacija za šport. Nad odzivom društev na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu so v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj se je število sodelujočih izolskih športnih društev letos še povečalo: pridružil se nam je še Jadralni klub Burja.

Prireditev se bo začela v soboto, 17. septembra in bo potekala vse do 23.oktobra, ko se bodo kot zadnji predstavili člani Kegljaškega kluba Izola, ki prvi tudi začenjajo z dnevi odprtih vrat. V športni zvezi so se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva društev, podaljšati trajanje prireditve, letos kar na pet tednov. Športni klubi bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemali radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 18 športnih panog, ki jih gojijo v izolskih športnih društvih. Za vse, ki se želite seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen prireditve je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo v športna društva. Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom kar 470 ur športnih programov na 21 športnih objektih, v katerih ponovno pričakuje čez 2.000 udeležencev.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujejo Sabljaški klub Izola, Klub borilnih veščin Kickboxing in Tae Kwon-do ter Šahovsko društvo Izola. Zainteresiranim bodo predstavila, prva dva kickboxing in sabljaški šport, tretji pa šahovska tekmovanja. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem. Člani Plesnega kluba Titty dance, se bodo v OŠ Dante Alighieri (Palestrina) predstavili s plesalci hip hopa, break dancea in plesom za najmlajše, v telovadnici te šole pa bo Judo klub Izola predstavil šolarjem judo šport. V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi preizkusili na balinarskem igrišču v Kortah. Ogledali si bodo lahko tudi tekmovanje dečkov in deklic v 1.državni ligi. Svoje bodo pristavili še veslači obeh izolskih veslaških društev – VK Izola in VK Argo (prostori klubov v Marini Izola), rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) s predstavitvijo obeh športov in tekmovanj: mini rokometa članic ter članov v 1.A DRL. O jadranju boste izvedeli vse v prostorih obeh jadralnih klubov: JK Burja in JK Olimpic. Slednji bo omogočil tudi jadranje v paru na jadrnici optimist (do 15 let) po izolskem akvatoriju.

V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne vadbe, v prostorih garaže Spar pa vam bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport.Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja ženske ekipe 1.B lige in moške ekipe II.državne lige zahod. Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov mlajših kategorij vabijo iz MNK Izola. Poleg sabljačev so se letos drugič pridružili še Odbojkarski klub Izola z mini in malo odbojko, Savate klub Obala, ki bo predstavil francoski boks (oba delujeta v OŠ Livade) ter MRK Menola s predstavitvijo svojega delovanja. Nedvomno veliko zanimivega in za vsakega nekaj. Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane.

»Ponovno nam je za prireditev uspelo pridobiti sredstva Fundacije za šport, ki vsako leto nekoliko poveča višino sredstev za to prireditev. Sicer pa izvedba, tako kot tudi sicer v športnih društvih, temelji na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, predsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. »Obisk na dosedanjih prireditvah in odziv športnih društev sta nas spodbudila k ponovni, že šesti organizaciji prireditve, ki jo bomo letos ponovno nadgradili s spremljevalnim programom na Lonki, ko se bo kar 17 športnih društev predstavilo še skupaj. To bo v soboto, 1.oktobra med 9. in 12. uro. Vabimo občane, da se nam pridružijo. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v mesecu oktobru.«

Program: https://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/PROGRAM-ŠPORTAJTE-2016.dochttps://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/FATE-SPORT-CON-NOI-2016-3.docx

Program po dnevih: https://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/PROGRAM-PO-DNEVIH-2016-BARVNO.pdf

https://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/Športajte-z-nami_1.-teden.docx

https://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/Športajte-z-nami_2.-teden.docx

Plakat: https://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/1609014-plakat-izola-SLO-PDF-2016-X7-.KONČNA.pdfhttps://center-izola.si/wp-content/uploads/2016/09/160915-plakat-izola-ITAL-PDF-KONČNI-2016-X7-.pdf

org.: Športna zveza Izola, CKŠP Izola, Občina Izola, Fundacija za šport

KOLEDAR
< februar 2024 >
POTOSRČEPESONE
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×