MESEČNIK .pdf
Sreda, 19. avgust 2020 ob 20:30, Park Pietro Coppo
Španska glasbeno plesna fantazija / prireditev

Ljubitelji temperamentnih ritmov ste še posebej lepo vabljeni na dogodek v park Pietro Coppo 19. 8.

ŠPANSKA GLASBENO-PLESNA FANTAZIJA je projekt, ki povezuje glasbo španskih skladateljev M. de Falla, P. de Sarasate in drugih s pristnim flamenco plesom v izvedbi vrhunskih mednaridno  priznanih umetnic:

Inga Ulokina, violina
Marina Igritskaya, soprano
Maša Kolšek, flamenco ples
Lara Obed, flavta

O izvajalkah:
INGA ULOKINA – violina
akademska violinistka ruskih korenin deluje kot koncertna mojstrica Zagrebškega komornega orkestra in umetniška vodja Ljubljanskega godalnega ansambla. Magistrirala je summa cum laude na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se izpopolnjevala na Hochschüle für Music Köln in na Anton Bruckner Privatuniversität Linz. Je dobitnica nagrad mednarodnih in državnih tekmovanj ter prejemnica Rektorjeve nagrade Akademije za glasbo v Zagrebu. Kot solistka je nastopila s Simfoničnim orkestrom Graškega konservatorija za glasbo, Simfoničnim orkestrom UL Grex Symphoniacorum, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Zagrebškim komornim orkestrom. Je umetniška vodja ORIP – Oskar Rieding International Project v okviru katerega deluje
Mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike Oskar Rieding. Svoje znanje predaje mlajšim generacijam kot pedagoginja na Glasbeni šoli Rogaška Slatina.
MAŠA KOLŠEK – flamenco ples
predana in ustvarjalna flamenco plesalka, ki raziskuje ta temperamenten ples v njegovih glasbenih razsežnostih in z njim kot pedagoginja navdušuje svoje učence.
Že od malih nog in skozi vrsto let izobraževanj s plesnih področij sodobne plesne tehnike, jazz baleta, stepa in klasičnega baleta ter s področja flamenka je postal ples nepogrešljiv del njenega življenja. Kot univerzitetna diplomirana inženirka tekstilne tehnologije pa svoj plesni talent dopolnjuje z likovnim in oblikovalskim poklicem. In tako kot pravijo, da kjer je volja, je tudi pot, sem tudi sama združila ljubezen do plesa z ljubeznijo do oblikovanja in izdelave plesnih kostumov ter med leti 2007 in 2016 kot koreografinja in kostumografinja soustvarjala številne uspešne plesno-glasbene predstave.
V zadnjih letih se posveča flamencu kot celoti: tako plesni kot tudi kostumografski in glasbeni.
Posveča se poučevanju flamenka v Velenju in na Ljudski univerzi UPI Žalec.
Svoje plesno znanje pa redno izpopolnjuje na seminarjih priznanih plesnih pedagogov kot so Juan Pollvilo, Marco de Ana, Maria Keck, Rosa Zaragoza in drugih.
S flamenko plesalci ljubljanskega društva CoraViento je sodelova v baletu Carmen, ki ga je leta 2014 na oder postavil Mladi slovenski balet v sodelovanju z Društvom baletnih umetnikov Slovenije.
Je članica skupine Flame&Co., ki deluje pod vodstvom vrhunskega koreografa in plesalca Mitje Obeda.
S plesnimi nastopi je sodelovala pri številnih plesnih dogodkih kulturnega društva CoraViento v Ljubljani, tradicionalnih večerih flamenka v Velenju, Žalcu in Celju, festivalu Lent, vsakoletnih obeležitvah svetovnega dne flamenka v Mislinji in v Ljubljani, festivalu Lepoglavske čipke na Hrvaškem in ob 20. obletnici JSKD Šentjur ter na mnogih drugih kulturnih dogodkih širom Slovenije.
Že 4 leta zapored je aktivna kot koordinatorica velikega plesnega dogodka Ulica pleše, na katerem se zbere preko 200 plesalcev različnih zvrsti in generacij  v okviru Mednarodnega medgeneracijskega festivala v Velenju.
MARINA IGRITSKAYA – soprano
je mednarodna priznana sopranistka, ki že vrsto let živi in ustvarja v Sloveniji.
Je laureatka in dobitnica več nagrad na drzavnih in mednarodnih tekmovanjih, iskana izvajalka lied – a in ruske lirične romance.
Je laureatka ruskega državnega tekmovanja v izvedbi liričnih ruskih romanc v okviru Slovanskega festivala v Moskvi in dobitnica naziva “Princesa liričnega lied-a” kot posebne nagrade festivala.
Kot solistka je sodelovala z Moskovskim opernim gledališcem Šaljapin in je nastopila tudi v vrsti vlog v operah N. Rimskega – Korsakovega, A. Borodina in mnogih drugih.
Marina Igritskaya ze vrsto let deluje v Sloveniji kot samostojna umetnica in umetniška vodja Mednarodnega glasbenega festivala “Talisman” in je zaposlena kot vodja kulturnih programov v Ruskem centru znanosti in kultire v Ljubljani.
Je aktivna koncertantka in iskana komorna glasbenica z izjemno širokim repertoarjem. Sopranistko Marino Igritskaya odlikuje posebna lirična barva glasu, ki ima bogato barvo in široki razpon tehničnih zmožnosti.
https://youtu.be/hgVCoEp8vMA

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×