MESEČNIK .pdf
Sobota, 07. februar 2015 ob 19:00, Kulturni dom Izola
POPOTOVANJE PO SLOVENIJI Z NUŠKO DRAŠČEK / Koncert

Na predvečer Prešernovega dne se bomo slovenskemu kulturnemu prazniku poklonili s prav posebnim glasbenim popotovanjem, na katerem bomo prisluhnili znanim in tudi manj znanim pesmim ter napevom različnih slovenskih pokrajin – od Prekmurja pa vse do Obale. S pomočjo odlične in barvite interpretacije Nuške Drašček, pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalca Vida Ušeničnika bodo ljudske pesmi zasijale v povsem novi lepoti.

V kulturnem programu bodo sodelovali še: slavnostna govornica pevka in pedagoginja ter predsednica Kulturnega društva Vilenica Tinkara Kovač, Gledališče Steps Izola, MoPZ Izola, ŽePz KD Korte, Koni Steinbacher in Kristina Čok.

(org. CKŠP in JSKD)

 

Vabljeni, vstopnine ni!  

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v Galeriji Alga in Art kinu Odeon Izola ter uro pred prireditvijo v Kulturnem domu Izola.

 

Nuška Drašček se s pesmijo srečuje že celo življenje: najprej v domačem okolju, kjer jo je nono učil prvih slovenskih ljudskih pesmi, nato pa se je kmalu začela vključevati v zbore.

Po prepevanju v različnih pevskih sestavih (APZ Tone Tomšič, Perpetuum Jazzile in drugih), s katerimi je bila dobitnica več mednarodnih priznanj, se je leta 2009 vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je študirala petje pri prof. Matjažu Robavsu.

V času študija je kot solistka v okviru različnih festivalov sodelovala v muzikalih Moje pesmi, moje sanje in Do nazga. Kot solistka je nastopala s številnimi orkestri in zasedbami, med drugim s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z Big Bandom RTV Slovenija, Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom SNG Opere in baleta Ljubljana, Orkestrom Slovenske vojske in Orkestrom slovenske policije. V vlogi 2. dame je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom Chrisa Evansa sodelovala pri koncertni izvedbi Čarobne piščali. Zelo uspešno je z Big Bandom RTV Slovenija pod taktirko Žareta Prinčiča sodelovala v polscenski izvedbi muzikalov Chicago in City of Angels; z Orkestrom SNG Ljubljana je nastopila na koncertu Opera obeta, prav tako je kot solistka sodelovala pri izvedbi Pergolesijeve maše v vokalnem abonmaju Slovenske filharmonije.

Leta 2008 in 2010 je na državnih tekmovanjih TEMSIG v svoji kategoriji dobila zlati plaketi, prav tako je nagrajenka mednarodnega tekmovanja “Feruccio Tagliavini” 2012.

V Monteverdijevi operi Orfej, ki je bila v letu 2012 postavljena na oder s strani treh umetniških Akademij, je v režiji Detlefa Soelterja pela vlogi Messagiere in La Speranze. V novembru 2012 je v operi Iolanta P. I. Čajkovskega v vlogi Laure sodelovala na koncertni turneji z Anno Netrebko, z Orkestrom Slovenske filharmonije in s Slovenskim komornim zborom. Opero so z zasedbo v živo posneli za Deutsche Grammophon. Januarja 2013 je z Orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom Uroša Lajovica sodelovala pri izvedbi Das Lied von der Erde (G. Mahler).

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×