MESEČNIK .pdf
Sobota, 09. september 2023 ob 20.00, Park Pietro Coppo
POLETJE V IZOLI – Aritmija FEAT. SABIHA KHAN & VINAYAK NETKE (SLO, IND) / Koncert

Septembrski sobotni večer nam bodo glasbeno obarvala Aritmija FEAT. SABIHA KHAN & VINAYAK NETKE (SLO, IND)! Z nami bodo 9. septembra ob 20. uri v parku Pieto Coppo!

O NASTOPAJOČIH:

Mednarodni glasbeni projekt Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke se je začel poleti 2016, ko je kitarski dvojec Aritmija k sodelovanju povabil vrhunska glasbenika iz indijskega Mumbaja, vokalistko Sabiho Khan in Vinayaka Netkeja, virtuoza na indijskem tolkalu tabla. Kar se je začelo kot enkratni koncertni projekt, ki je presegel pričakovanja prvega glasbenega srečanja, se je razvilo v stalno glasbeno sodelovanje slovenskih in indijskih glasbenikov z več kot 70 koncerti v Indiji in Evropi. Projekt izvaja predvsem lastne avtorske skladbe v world-music stilu, z elementi balkanske ljudske glasbe, rocka, flamenka, klasične glasbe, jazza ter bogate indijske glasbene dediščine. S svojim energičnim, a hkrati prefinjenim zvokom, indijska glasbenika odlično nadgrajujeta Aritmijin prepoznavni izraz v mogočno glasbeno zlitje.
Zasedba je do zdaj izvedla že 4 turneje po Indiji (2016, januar 2018, december 2018, 2022), v sklopu katerih je nastopila na mednarodnih festivalih in uglednih kulturnih prizoriščih od New Delhija in Jaipurja na severu, preko Mumbaja do Bangaloreja, Mysoreja in Ootyja na jugu subkontinenta. V Evropi je skupina do zdaj izvedla že 3 turneje (2017, 2018 in 2019), med katerimi je obiskala festivalska in dvoranska prizorišča v Švici, Franciji, Italiji, Avstriji in Sloveniji.

Člani zasedbe:
Tilen Stepišnik – klasična in akustična kitara
Šemsudin Dino Džopa – klasična in akustična kitara
Sabiha Khan – glas
Vinayak Netke – tabla

Kitarski dvojec Aritmija, ki ga sestavljata glasbenika in skladatelja Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, je nastal leta 2002. V enaindvajsetih letih delovanja v duetu pa tudi v razširjeni zasedbi je Aritmija izvedla več kot 600 nastopov v Sloveniji in tujini (Švica, Nemčija, Francija, Anglija, Avstrija, Italija, Indija, Uzbekistan) ter izdala 4 CD-je. Kitarski duet izvaja svoje avtorske skladbe in različne priredbe v svojem prepoznavnem slogu. Glasbo, ki jo izvajata, najbolje opisuje oznaka »world music«, ki v njunem primeru pomeni mešanico predvsem balkanske ljudske glasbe, flamenka, rocka in jazza. V svojem obsežnem odrskem delovanju je Aritmija sodelovala z velikim številom izvrstnih glasbenikov kot so Bojan Cvetrežnik, Vasko Atanasovski, Prismojeni profesorji bluesa, Terrafolk & Simbolični orkester ter drugi. Poleti 2016 je Aritmija začela novo glasbeno sodelovanje z izvrstnima indijskima glasbenikoma, vokalistko Sabiho Khan in tolkalistom Vinayakom Netkejem.

Sabiha Khan je indijska vokalistka, ki je več kot dvajset let posvetila izpopolnjevanju tehnik indijskega klasičnega in tradicionalnega petja. Kot vsestranska vokalistka je snemala za filmsko glasbo, reklamne oglase, dokumentarne filme, nastopala pa je tudi na odrih svetovnih festivalov.
Vinayak Netke je indijski tolkalist, virtuoz na indijskem tolkalu tabla, skladatelj worldmusic in filmske glasbe ter aranžer. Nastopal je na svetovnih odrih, od Japonske do Evrope, z glasbeniki kot so slavni indijski violinist Dr. L Subramaniam, francoski kitarist Titi Robin,
nemško-indijski pianist in skladatelj Jarry Singla ter številnimi drugimi.

 

Ogledate si lahko tudi njihov posnetek na: https://365.rtvslo.si/arhiv/prva-vrsta/174984375

Vstopnina: Ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×