MESEČNIK .pdf
Četrtek, 02. september 2021 ob 20.30, Letni kino Arrigoni / Cinema estivo Arrigoni
Paradise novo življenje – obalna premiera / Filmska projekcija / Proiezione cinematografica

Drugi septembrski dan prinaša izjemno filmsko poslastico, in sicer ste vabljeni na obalno premiero koprodukcijskega filma PARADISE NOVO ŽIVLJENJE.

Premiera se izvaja v soorganizaciji z izolsko Skupnostjo Italijanov Dante Alighieri.

O filmu

Kaloghero (Vincenzo Nemolato) je bil tipičen Sicilijanec, dokler ni postal priča mafijskemu obračunu. V zameno za pričanje proti Morilcu (Giovanni Calcagno) je vstopil v program za zaščito prič in dobil novo identiteto. Živjenje naj bi si na novo, daleč od družine, ustvaril v majhni alpski vasici na Tromeji Italije, Avstrije in Slovenije.

Novi kraj se povsem razlikuje od Sicilije – sneži, ljudje govorijo jezik, ki je Kaloghero nerazumljiv, namesto testenin z sardelami ali kanolov jedo slanino in cmoke, namesto Beninijeve opere odzvanja jodlanje. Kaloghero se poskuša asimilirati v novo okolje – na vaškem trgu prodaja granit in vadi polko v krajevnem društvu, zaljubi pa se tudi v Slovenko Klavdijo (Katarina Čas), natakarico v lokalni gostilni.

Nekega dne se v vasi pojavi Morilec, človek proti kateremu je Kaloghero pričal. Kaloghero je prepričan, da je Morilec prišel po njega, zato zbeži v Slovenijo in se skrije sredi gozda, v veterinarsko postajo za divje živali, vendar ga Morilec tudi tam najde. Prične se igra mačke in miši skozi tri države. Iz boja za preživetje se porodi velika ljubezen med dvema osamljenima človekoma. Na koncu se izkaže, da Morilec ni prišel po Kaloghera, temveč da je tudi sam priča pod zaščito, ki se je, zaradi birokratske napake, znašel na istem mestu kot človek, ki ga je poslal v zapor.

Paradise je nenavadna zgodba navadnega človeka, polna nepredvidljivih dogodkov, komičnih zapletov in močnih emocij, ki na simpatičen, humoren in zelo človeški način obravnava prenekateri stereotip in ima tako vse nastavke za uspeh pri evropskem in slovenskem občinstvu. Pod zgodbo se podpisuje Andrea Magnani, njegov prvenec Easy je bil lansko leto premierno prikazan v Locarnu, medtem ko je film režiral Davide Del Degane, njegov dokumentarni film The Last Resort se je uvrstil v uradni tekmovalni program lanskoletnega Cannes Film Festivala.

Režiser: Davide Del Degan

Igrajo: Vincenzo Nemolato, Giovanni Calcagno, Katarina Čas, Branko Završan, Selene Caramazza, Andrea Pennacchi

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×