MESEČNIK .pdf
Četrtek, 03. junij 2021 ob 19.30, Spletni videoogled
Otvoritev razstave: Fotografija nas povezuje / Razstava

Foto skupina Andragoškega društva Morje UTŽO Izola.

-O sekciji:

Foto skupina društvo Morje je v tem šolskem letu praznovala že 13 obletnico obstoja. Prva leta je vodil tečaje gospod Miro Vanić, za njim pa nekaj časa Marjan Dolenc. Sam sem takrat spremljal njihovo delo le kot obiskovalec njihovih še malo številčnih razstav. V pogovoru s člani sem začutil njihovo željo po nadgradnji njihovega znanja o fotografiji. Zdelo se mi je škoda, da začeto delo usahne. Ponudil sem se, da jim enkrat predavam o tematiki portretiranja in s tem nakazal mojo namero in program dela. Kot skupina me je najbolj prepričala njihova homogenost in želja po novem znanju iz fotografije. Prevzel sem jo pred sedmimi leti. Začeli smo povsem na novo spoznavati fotografijo. Veliki poudarek je na sodelovanje in organiziranju več razstav. Razširili smo še svojo aktivnost s sodelovanjem z vrtcem Mavrica Izola, osnovnimi šolami, društvom upokojencev Izola. Prevzeli smo organizacijo Foto-extempora v tednu starejših občanov. Sodelujemo tudi z Ljudsko univerzo Koper in Mestno knjižnico Izola.

-O članih:

Nekateri člani so ostali zvesti od samega začetka. Nekateri so morali prenehati zaradi zdravja in nekateri pa so se zadovoljili z že pridobljenim znanjem. Zanimanje za fotografijo je na srečo bilo vedno večje in tako smo se odločili ustanoviti dve skupini z  začetnim in nadaljevalni programom. Lansko šolsko leto je bilo vpisanih 17 članov. Kako bo letos septembra pri vpisu, je zelo težko reči. Morda bo tudi v našem društvu začutiti posledice Covida ali pa bo še večji vpis, saj se lahko vpišejo tudi prebivalci iz sosednjih občin.

-O razstavi:

Ne glede na znano situacijo, izolacije zaradi Covida, smo tudi to premagovali in ostali aktivni preko »On line«. Tako smo tudi letos pripravili že nekaj razstav in sicer v Sončni dvorani JSKD, ponovno nadaljujemo z mesečnimi razstavami v Mestni knjižnici Izola, pripravljamo razstavo v  Medgeneracijskem centru, v sodelovanju ljudsko Univerzo Koper pripravljamo razstavo v »Tednu vseživljenjskega učenja«.

Na »Muzejski noči« sodelujemo že 5. leto. V ta namen smo pripravili tudi letošnjo razstavo v mali dvorani Kulturnega centra. Devet avtorjev se predstavljajo s fotografijami – prosta tematika. Vse fotografije so uokvirjene v enotne okvirje in tudi s tem dokazujemo, da nastopamo kot organizirana fotografska skupina.

Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

Predvajamo tudi preko FB strani: Občina Izola, Art kino Odeon Izola, Kulturni dom Izola, Studio Parametrik

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< julij 2022 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133 m +0386(0) 70 894 788
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 17.00 – 19.00

Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA

Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

Ostale lokacije:

Blagajna lokacije

V uri pred prireditvijo

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×