MESEČNIK .pdf
Sobota, 09. julij 2016 ob 20.00, Manziolijev trg
Občinski praznik / Koncert

Proslava ob občinskem prazniku s 3 Big Band Orchestra in gosti

Proslava ob občinskem prazniku se bo tokrat odvila v soboto, 9. julija, ob 20. uri. Dan prej pa svoja vrata odpirajo občinska uprava in izolski javni zavodi.
Pestro dogajanje se bo pričelo že v četrtek, ko se bo ob 11. uri v Muzeju Parenzana odvila predstavitev nove poštne znamke z motivom sardele. Večer bo namenjen glasbi: na Manziolijevem trgu se obeta zaključni koncert udeležencev Orkestrske poletne šole za godalce z gosti. Med drugim se jim bo na odru pridružil tudi Rudi Bučar.

V petek, 8. julija, bodo občanom za pogovor, med 18. in 20. uro, na Sončnem nabrežju, na voljo predstavniki občinske uprave in javnih zavodov. Dnevu odprtih vrat se bo pridružil tudi župan Igor Kolenc. Občani bodo lahko izpolnili anketo o zadovoljstvu s storitvami občinske uprave, sodelovali v kvizu o poznavanju občine, si priborili simbolične nagrade, označili katera področja v Izoli se jim zdijo bolj in manj urejena ipd. Občani lahko predstavnike občinske uprave sicer obiščejo tudi v dopoldanskem času, v času uradnih ur, t.j. med 8. in 12. uro.

Na stojnicah na Sončnem nabrežju bodo občani lahko pristopili tudi k predstavnikom javnih zavodov. Z direktorji na čelu se bodo predstavili Turistično združenje Izola, Komunala Izola in CKŠP Izola, skupaj z JSKD Izola. Pridružili se bodo tudi predstavniki Zdravstvenega doma Izola, ki bodo v okviru zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, predstavili programe svetovanja o zdravju in pravilne tehnike umivanja zob ter obzobnih tkiv. Sodelovali bodo tudi predstavniki Mestne knjižnice Izola. Ti bodo že v dopoldanskem času na lokaciji knjižnice na ogled postavila bibliofilsko izdajo knjige Čast in slava vojvodine Kranjske in faksimilirani izdaji Kodeksov Dantejeve komedije iz Izole. Na stojnici popoldne pa bo knjižnica predstavila projekt Primorci beremo, delovanje bralnega kluba KIRA KNJIGA in bralnega kluba v italijanskem jeziku – Un libro trova l’altro, katalog starih razglednic iz zbirke Mestne knjižnice Izola, prikazala bo možnost branja in izposoje knjig na e-bralnikih, ter predstavila projekte neformalnega učenja. Center za socialno delo pa bo predstavil program pomoči na domu. Po zaključenem dogajanju na Sončnem nabrežju, se bo to preselilo na Lonko. V sklopu festivala IzolaFolk bodo ob 21. uri nastopili srbski folkloristi.

Slovesna proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v soboto, 9. julija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov: zasedba Pizza Connection, The Muffin Man, Godalni orkester Orkistra in Marina Mårtensson. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola.

V nedeljo, 10. julija, Prekmurci iz Lendave ponovno vabijo na Lonkin folk večer. Na praznični ponedeljek pa občani in obiskovalci lahko obiščejo kino pod zvezdami na lokaciji letnega kina Arrigoni, kjer se bo predvajal dokumentarni film Sol zemlje.

Vabljeni, vstopnine ni!

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×