MESEČNIK .pdf
Sobota, 13. december 2014 ob 19:30, Kulturni dom Izola
LETNI KONCERT ZBOROVSKE GLASBE / Koncert

Nastopili bodo: Moški pevski zbor Izola, Mešani pevski zbor Halietum Izola in Ženski pevski zbor Korte.


Moški pevski zbor Izola

Moški pevski zbor Izola je nasledil dolgoletno pevsko tradicijo obmorske Izole, kjer so v preteklosti uspešno delovali različni vokalni sestavi. Pevci danes z občutkom zapojejo ljubezenske, vinske, partizanske, sakralne napeve a capella kot v spremljavi inštrumentov. Redno se udeležujejo revije Primorska poje, zapeli pa so tudi ob kresni noči v Škocjanu, na reviji madžarskih pevskih zborov v Monoštru ter na mnogih prireditvah po Sloveniji in v domačem okolju. Ponosni so na številne izvedbo celovečernih koncertov v Zdravilišču Krka, kjer jih z veseljem povabijo, prav tako pa tudi na sodelovanje v množičnih zborih na Kozjanah s pihalnimi orkestri, v piranski stolnici ob prazniku Marijinega vnebovzetja v sodelovanju z Obalnim godalnim orkestrom v projektu Ave Maris Stella in  na  državnih proslavah ob Spominu na odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije ter  Dnevu priključitve Primorske matični domovini v Kopru. Uspešno sodelujejo z Lovskim pevskim zborom Dekani, Ženskim zborom iz Kort, v tem letu pa so kot gostje Poštarskega moškega pevskega zbora nastopili tudi v Mariboru v Unionski dvorani. V zboru prepeva osemnajst pevcev, njihovi cilji pa so zahtevnejši pevski repertoar, s pridihom Izole, obmorskega mesta, njene multikulturnosti in večjezičnosti. Od leta 2010 zbor vodi profesor Anton Baloh.


Ženski pevski zbor KD KORTE

Zbor   je bil ustanovljen marca 2008 na pobudo kulturnega društva Korte. Od same ustanovitve zbora se v repertoarju poleg ljudskih, umetnih in sakralnih skladb pojavljajo tudi popevke. S svojo zborovodkinjo Enejo Baloh imajo jasno začrtane cilje – vaditi petje vseh zvrsti glasbe, slediti tankočutnosti in preciznosti zborovskega poustvarjanja in temu dodati stilsko ter umetniško noto mladega zbora. Zbor je v svojih 4 letih delovanja nastopil na številnih krajevnih prireditvah, vsakoletnih revijah Primorske Poje, pevskih srečanjih. Junija 2010 je zbor gostoval na Avstrijskem Koroškem prav tako pa so ponosne na sodelovanje v množičnih zborih ob priložnostnih prireditvah.


Mešani pevski zbor Haliaetum Izola

MePZ Haliaetum iz Skupnosti Italijanov Pasquale Besenghi degli Ughi iz Izole je bil ustanovljen leta 1975 in nosi antično latinsko ime mesta Izola, ki se je v rimskem času imenovala prav Haliaetum.

Zbor poje italijanske in slovenske ljudske pesmi, klasične cerkvene in novejše umetne zborovske skladbe. Redno gostuje po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji ter v Avstriji. Sodeloval je tudi na IV. Mednarodnem festivalu Monteverdi v Budimpešti na Madžarskem. V sodelovanju z zbori iz Italije pripravljajo različne projekte, kot so Serata Illesberg (Illerbergerjev večer), Serata Viozzi (Viozzijev večer) ter Il canto della nostra gente (Pesmi naših ljudi). Zbor vodi zborovodja Giuliano Goruppi.

 

Org.: MoPZ Izola, CKŠP Izola in JSKD OI Izola.

Vabljeni, vstopnine ni!

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×