MESEČNIK .pdf
Nedelja, 28. februar 2021 ob 20:00, Spletni videoogled
Nedeljske večernice ob osmih z Mefom: Barbara Šinigoj / Pogovor

Barbara Šinigoj (vokal) je atipčna slovenska pevka. Njen izrazito globok in prodoren vokal spominja na velike glasove “soul” glasbe. S svojo interpretacijo glas uporablja kot inštrument ter ga zlorablja brez zadržkov in omejitev. Samostojno pot je začela s skupino Ad Hoc. Kot spremljevalni vokal je sodelovala tako rekoč z večino slovenske glasbene estrade. Trenutno ustvarja s svojo zasedbo Barbara Šinigoj Kvintet, ki združuje vse elemente njene izraznosti.

O koncertih v živo:
“Zelo me privlači glasba, ki je nastala izpod peres vrhunskih avtorjev popularne glasbe in koketira z jazzovsko formo oziroma zvokom, saj je brezčasna. Vokalne linije v alteriranih harmonijah pridejo do izraza kompleksno, vendar v isti sapi spevno, naravno. Skladbe, ki so harmonsko tako rekoč namenjene svobodni interpretaciji vokala, zaživijo le takrat, ko jim pevci z besedilom vdahnemo dušo.

O avtorskih skladbah:
Moje nove avtorske pesmi so odraz svojevrstne mešanice glasbenih vplivov, ki so globoko zasidrani v meni. Ob poslušanju slovenske popevke v otroštvu, prek doživetja progresivne klubske kulture devetdesetih, do nenehnega raziskovanja vokalne glasbe tako velikih ustvarjalcev jazza kot karizmatičnih likov svetovne popularne glasbe.
Obe novi skladbi, Vzemi si čas in Enodnevnica, s sodobnim znanjem sodelujočih glasbenikov, zvočno pričarata glamur in širino izpovedne vsebine. Pri tem imajo veliko vlogo ravno besedila, ki so pisana za mojo dušo in je zanje poskrbel Drago Mislej Mef.

Zasedba na Večernicah:
Barbara Šinigoj, vokal
Sandi Štor, trobenta
Zmago Štih, harmonika

Sandi Štor (trobenta) se je izučil svojega poklica na konservatoriju Prins Clausv Groningenu na Nizozemskem pri mentorju Kurtu Weissu, kjer je imel priložnosti učiti se in igrati s svetovnimi jazz glasbeniki in in big bandi. kot so Michael Mossman, Robin Eubanks, Alex Sipiagin in številni drugi… in big bandi. Sodeloval je tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki, kot so Marko Črnčec, Jure Pukl ,Rudi Bučar, Vlado Kreslin.
Danes je aktivni član zasedbe WCKD Nation, je umetniški vodja in dirigent skupine En big band, aranžer, skladatelj in ustanovitelj šole JazzObala. Pred kratkim je izšel njegov učbenik Jazz Solfeggio 1, ki je prvo tovrstno gradivo izpod peres slovenskega avtorja pri nas.
Zmago Štih (harmonika) je svojo glasbeno pot začel kot učenec Glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju in nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Ernö Sebastianu. Po končani srednji šoli je nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju (Nemčija), v razredu prof. Ivana Kovala, kjer je leta 1999 tudi diplomiral. Udeležil se je državnih in mednarodnih tekmovanj in leta 1992 in 2006 prejel prvo nagrado. Izpopolnjeval se je na mednarodnih mojstrskih tečajih pri prof. kot so: Hugo Noth (Nemčija), Egbert Spelde (Nizozemska), Bogdan Dowlasz (Poljska), Simone Zanchini (Italija)…
Deluje tako solistično, kot tudi v različnih zasedbah, kot so Oriyon, Swingatan… Zaposlen je na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju kot učitelj harmonike.

Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

Predvajamo tudi preko FB strani: Občina Izola, Art kino Odeon Izola, Kulturni dom Izola, Studio Parametrik

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×