MESEČNIK .pdf
Petek, 20. marec 2015 ob 20:00, Kulturni dom Izola
LEZBA – ODPADE!!! / Gledališka predstava

Zaradi bolezni žal nocojšnja predstava Martine Ipša odpade. Nov datum bomo objavili takoj, ko bo možno.

Že kupljene vstopnice lahko vrnete na prodajno mesto (Art kino Odeon Izola ali Galerija Alga) in povrnili vam bomo kupnino.

 

 

komična drama Zavoda za kulturo Maribor
Režija, scenarij, igra: MARTINA IPŠA

Po izredno odmevni premieri, kjer je igralka za svojo predstavo požela stoječe ovacije, se seli tudi na Obalo. V predstavi se je Martina Ipša do obisti razgalila, popeljala nas je skozi vse trenutke iskanja same sebe. Predstava ni provokacija, temveč osebna izpoved avtorice, ki je šla čez proces odrivanja same sebe, svoje drugačnosti, čez sram in težave in vse to skozi smeh in zabavo.

Martina Ipša je stand up komičarka, ki je več kot le to. Gledališka stand up komedija Muca Maca 2, komedija XXL Bejbe, stand up oddajaBrez dlake na jeziku, satirična TV oddajaBizarno aktualno, muzikal ekipe Pop TV-jevcev Mož iz Manče, muzikal Prava dekleta; in še bi lahko naštevali. V polju humorja in odrskega ustvarjanja se uspešno predstavlja kot avtorica, scenaristka in igralka.

Je ena izmed tistih, ki so slovensko stand up komedijo odvijali iz povojev. V svojih stand up nastopih vse od začetka stavi na drznost in izvirnost in zaradi svojega pristnega in nevsiljivega humorja ostaja priljubljena pri občinstvih najrazličnejših profilov. S stand upom se ukvarja od l.2005, ko se je udeležila delavnic za stand up komedijo z Željkom Vukmirico. S svojimi nastopi vedno znova preseneča in navdušuje, saj je ni teme, ki se je ne bi lotila spretno in silno smešno.

BIOGRAFIJA:

– napisala več kot 5 ur stand up materiala, ki ga lahko izvede v angleškem, slovenskem in hrvaškem jeziku in ima za seboj več kot 1000 nastopov

– 2012 izbrana na delavnico MIDPOINT, kjer je v sodelovanju z Brendanom Noel Wardom tri mesece delala na scenariju za celovečeren film (Real Girls) in sodelovala z najboljšiimi profesorj v v Evropi, ki so bili nad njenim delom navdušeni. Pravtako je dobila odlične odzive od izbornikov nekaterih največjih evropskih festivalov.

– je avtorica, idejni vodja in voditeljica satirične TV oddaje Bizarno Aktualno

– 2010 napisala (soavtorica Tina Gorenjak) TV nadaljevanko Zlata žila in celovečerni film Prava dekleta

– 2009 sta s Tino Gorenjak napisali gledališko komedijo XXL Bejbe, ki je navdušila občinstvo – s Tino Gorenjak sta prevedli predstavo Muca maca 2 ali brez dlake na jeziku v hrvaški jezik in nastopili na festivalu Pučkoga teatra na Hrvaškem – bila idejni vodja in nastopila na največjem enodnevnem dogodku stand up komedije – HIT stand up – bila idejni vodja, napisala koncept oddaje in nastopala v odlično sprejetem TV stand up showu Brez dlake na jeziku, ki se predvaja na televiziji RTS – 1.3.2009 premiera predstave Muca maca 2 ali brez dlake na jeziku, za katero sta s Tino Gorenjak napisali scenarij in sta v njej tudi nastopali – pridružila mjuziklu Prava dekleta s 15 minutnim stand up nastopom – na Festivalu Lent (oder stand up komedije) je dve leti sodelovala pri izdelavi programa odra (2007, 2008) – 30 minutni nastop v Angleškem jeziku za študente iz cele Evrope – premiera novega showa Monologi Martine na festivalu Mesto žensk – udeležila delavnice stand up komedije z Željkom Vukmirico – napisala scenarij in režirala predstavo Janezovih 5 minut v Mladinskem gledališkem studio, ko je bila stara komaj 17 let – igrala v predstavi Marušinih 5 minut v Mladinskem gledališkem studiju na Ptuju – igrala v gledališki predstavi A kind of alaska od Harolda Pinterja, v Angleškem jeziku

ODZIVI V MEDIJIH – POVEZAVA DO OBJAV IN INTERVJUJEV

Vstopnina: 10 € v predprodaji, 13 € na dan prireditve

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×