MESEČNIK .pdf
Petek, 14. november 2014 ob 19:00, Kulturni dom Izola
20 LET KVARTETA 7 PLUS / Koncert

Kvartet 7 Plus bo praznovanje 20. obletnice delovanja sklenil s slavnostnim koncertom, na katerem bodo nastopali tudi Rudi Bučar in Slovenski oktet.

Ne zamudite tega večera vrhunske vokalne glasbe!

Kvartet 7 Plus je septembra 1993 izdal svoj prvi album z naslovom Prijat’li, na katerem je predstavil izbor slovenskih ljudskih in umetnih pesmi. Dve leti pozneje je posnel priredbe slovenskih ljudskih pesmi v albumu Sijaj mi sončece. Leta 1998 je izšla tretja plošča Balada o trobenti in klarinetu, v kateri se je zasedba predstavila v popolnoma novi luči, saj se je lotila izvedbe mnogih znanih ameriških zimzelenih melodij v slogu skupine Manhattan Transfer.

Kvartet letos praznuje 20 let ustvarjanja in je ob tej priložnosti izdal svojo četrto zgoščenko Kantajmo s priredbami istrskih ljudskih pesmi in avtorskimi pesmimi. Vse priredbe in avtorska glasbena dela je podpisal Rudi Bučarj, prav tako vsa avtorska besedila, le besedilo za pesem Oljki je prispevala dr. Vesna Mikolič.
Trenutno kvartet nastopa v postavi Matej Lazar (bas), Leon Bučar (bariton), Edvin Panger (drugi tenor) in Mario Petvar (prvi tenor).
Kvartet 7 Plus je nastopil na približno 700 koncertih in samostojnih nastopih po vsej Sloveniji in v tujini ter v številnih televizijskih in radijskih oddajah.

Rudi Bučar se je pod vplivom Luciana Kleve začel zanimati za glasbeno izročilo Istre in se lotil zbiranja starih istrskih ljudskih napevov. Na podlagi tega gradiva sta nastala njegova samostojna albuma Kapot (2004) in Kambiament (2007). Leta 2007 se je kot spremljevalni vokalist Alenke Gotar udeležil Izbora za pesem Evrovizije v Helsinkih. Sredi leta 2009 je ustanovil rock zasedbo Rudi & The Cool Vibes.
Leta 2009 se je začel njegov pohod na slovenske glasbene festivale. V duetu z Alyo je nastopil na Emi s pesmijo Zadnji dan, na Slovenski popevki se je najprej pojavil kot avtor glasbe skladbe Samo ti v izvedbi Anike Horvat, kot izvajalec je kasneje nastopil z avtorsko pesmijo Naj traja in prejel veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.
Leta 2011 je nastala zasedba Istrabend, v kateri sta poleg Rudija sodelovala tudi Janez Dovč in Goran Krmac. Leta 2012 so nastopili na obujenih Melodijah morja in sonca s skladbo Slon in še pred koncem leta izdali album Rudi in Istrabend. Istega leta je Rudi ponovno stal na odru Slovenske popevke, kjer je nastopil s pesmijo Še malo.
Leta 2014 se je udeležil vseh treh večjih slovenskih glasbenih festivalov in zmagal kar na dveh: na Emi je nastopil s skupino Elevators (Tja), na Melodijah morja in sonca je slavil s Frčafelami (Sen znala jes), na Slovenski popevki pa je strokovna žirija njegovo pesem Ti izbrala za najboljšo skladbo v celoti, Rudi pa je prejel še nagrado za najboljšo interpretacijo. Maja 2014 je izšla plošča Kantajmo vokalnega kvarteta 7 plus, pri kateri je sodeloval kot aranžer.

Slovenski oktet je nastal na pobudo slovenskih izseljencev v Združenih državah Amerike, ki so želeli svojo slovensko zavest v tujem kraju utrditi in oplemenititi z domačo pesmijo »iz starega kraja«. Na avdiciji, ki jo je razpisalo Ministrstvo za kulturo v sodelovanju s Slovensko izseljensko matico v prostorih Slovenske filharmonije v Ljubljani 27. septembra 1951, je izbrana komisija potrdila zasedbo, ki je odlično zazvenela v akordih ene najbolj preprostih, a obenem najbolj priljubljenih ljudskih pesmi Pri farni cerkvici. Janez Lipušček, Gašper Dermota, Marij Kogoj, Božo Grošelj, Roman Petrovčič, Tone Kozlevčar, Tone Petrovčič in Artur Šulc ter njihov prvi umetniški vodja Janez Bole so ustvarili nov mejnik slovenske pevske kulture.
Današnji člani okteta so: Vladimir Čadež, Rajko Meserko (prvi tenor), Marjan Trček, Janez Triler (drugi tenor), Jože Vidic, Darko Vidic (bariton), Matej Voje, Janko Volčanšek (bas). Umetniški vodja Slovenskega okteta je Jože Vidic.

Vstopnina: 10 € v predprodaji, 15 € na dan prireditve

KOLEDAR
< april 2024 >
POTOSRČEPESONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×