MESEČNIK .pdf
Petek, 18. september 2020 ob 19:30, Park Pietro Coppo
Koncerti v parku: Dance Mamblita / Koncert

Skupina Dance Mamblita bo kmalu znova na odru. Tokrat v izolskem parku Pietro Coppo, kjer bo 18. septembra nastopila ob svoji 15 letnici delovanja. Prva drum&bas skupina v Sloveniji, ki jo vsa leta poganja neumorni basist in avtor večine skladb Andrej Šik, bo rojstni dan proslavila ob ritmih bobnarja Borisa Beštjaka, ki je zvok benda soustvarjal prvih šest let.

Bend, ki je vplival na številne bende, saj jim je prav z minimalizmom dveh inštrumentov, vrhunsko zaigranih in v svoji iskrenosti surovo originalnih pesmi, prinesel navdih, očistil okna in odprl obzorja, je že leta 2007 z istoimenim prvencem Dance Mamblita vstopil v slovenski glasbeni prostor in ga navdušil. Skladba Letizmano je osvojila radijski eter, njuna energija je bila predstavljena na MTV-ju ter v oddajah Aritmija in Studio City, Andrej Šik in takratni bobnar Boris Beštjak pa sta pridobila vseslovensko prepoznavnost, osvojila srca ekipe Radia Študent in se odpravila na Klubski maraton. Taisti radio je pod svojo založbo izdal tudi naslednji plošči Reciklejšon in Amor, na kateri je vtisnjeno takrat še sveže sodelovanje z bobnarjem Maksimiljanom Rojcem – Maksijem, ki je ostal Šikova desna roka in srčni prijatelj dolgih osem let, dokler ga ni maja lani k sebi vzela smrt. Čeprav glasbenih raziskovanj nista uspela pravočasno posneti, je Maksi svojo vsestranskost vtisnil vsaj v video za skladbo Barcelona, ki je postala del železnega repertoarja skupine Dance Mamblita.

Četudi verjetno gre za eno najmanj samoljubnih skupin, ki se nikoli ni znala kakovosti primerno odločno promovirati, so v kolektivnem spominu za zmeraj ostali zapisani koncerti (350 se jih je nabralo!) na ljubljanski Metelkovi in v Rogu, pa na izolskem Svetilniku, kjer se je v sklopu festivala Kino otok zgodil Maksijev legendarni nastop, katerega priče še živijo, novogoriški Mostovni z energijskimi vzorniki, skupino Disciplina Kičme, v severnoprimorskih logih Tolmina, Idrije in Cerknega, kar dvakrat na Trnje festivalu in Art’n’music festivalu v Pulju, pa na ljubljanskem Trnfestu, seveda tudi v mariborski Pekarni ter bistriškem MKNŽ in še bi se našlo… In ko se vrnemo v Istro, ugotovimo, da toplih klubskih objemov ni manjkalo, obenem pa je lahko Andrej Šik svoje motorje usmeril v organizacijo glasbenega festivala Izola Mjuzik Fest, ki bo letos vstopil v deveto leto obstoja in se 19ga septemebra predstavil v izolskem letnem kinu Arrigoni.

Na svoji poti je Dance Mamblita srečala ljudi, ki so s svojo neomajno podporo postali sestavni del benda. Igrali so z Robertom Vatovcem, Edijem Meolo, Juli Jenček, Liamom Hledetom, Martinom Ukmarjem, Devidom Bizjakom, Urošem Srpčićem, Angelico Foschi in Francesco Colli iz dua Portofado, Tilnom Žbono …. obenem pa imeli in ohranili neomajno podporo Babota, skupine Ateist Rep,Barka Mreclja, Gorana Filipančiča – File, DJ Fledermaus, Samota Pavlice – Lincha in skupine Psihodelavci.

Čas je za seksi punk z neusahljivo dozo samoironije ter rdečo nitjo, ki mu daje karakter ter poslušalca potegne v uživaško vožnjo brez premora. Ali preprosto za skupino Dance Mamblita.

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×