MESEČNIK .pdf
Petek, 20. julij 2018 ob 21:00, Letni kino Arrigoni
Koncert slovenske blues skupine “The Dreams” / Koncert

Whipping Post

Allman Brothers Band klasika Whipping Post.

Objavil/a The Dreams dne Petek, 15. avgust 2014

The Dreams je slovenska “all star” zasedba, ki je nastala konec leta 2011. “Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra te sedem članske zasedbe. Sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se zgodi vedno znova med izvajanjem klasik Allman Brothers Banda. Glavni motiv za nastanek in delovanje skupine The Dreams je odkrivanje bogastva dinamične glasbe, polne improvizacij, ter pretakanje pozitivne energije med glasbeniki ter poslušalci. Premikanje in iskanje lastnih meja v skladbah daje njihovim koncertom značaj jam sessiona. Od konca leta 2011 The Dreams koncertirajo po domačih in tujih odrih.  Več kot dve urni program, nabit s pozitivno energijo in čustvi, daje njihovim koncertom značaj jam sessiona in je izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskom koncerta, kot pravi večina rednih obiskovalcev njihovih koncertov. Do danes so odigrali preko štirideset koncertov večinoma po Sloveniji, gostovali pa so tudi v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. Vallemaggia Magic Blues Fest je največji festival v tujini na katerem bodo nastopili. Do sedaj so koncertirali na Torrita Blues festivalu v italijanski Sienni, na Sugar Cube Festivalu in Zagreb Guitar Showu na Hrvaškem ter na evropskem Harley Davidson zboru v avstrijskem Faaker See-ju. V Sloveniji so med drugim nastopili tudi na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem ter v Klubu Cankarjevega doma.

Skupina, ki se bo predstavila v Izoli v petek, 20. julija v Letnem kinu Arrigoni, bo tudi nastopila 25. julija na kitarskem večeru bluesa ob skupini Blues Caravan z Mikom Zitom, Bernardom Alisonom in Vanjo Sky na Vallemaggia Blues Festivalu v Švici, ki ga organizirajo že od leta 2002. Festival, katerega moto je največji mali blues festival v Švici, je v svoji zgodovini gostil svetovno znane izvajalce bluesa in rocka kot so Joan Armatrading, Walter Trout, Ten Years After, Rick Wakeman, Dr.Feelgood, Ana Popović, Canned Heat, Uriah Heep, Manfred Man’s Earth Band, Status Quo, Lucky Peterson, Spin Doctors, Dana Fuchs, Keb’ Mo’, Wisbone Ash in drugi. Valle Maggia je alpska dolina ob reki Maggia v švicarskem kantonu Ticino, ki se vije skozi Alpe od jezera Maggiore dobrih 50 kilometrov od mesta Lugano, švicarskega “Monte Carla” in največjega mesta v kantonu Ticino. Dolina je znana po neokrnjeni naravi, zimskih smučiščih in številnih slapovih v toplejšem delu leta.

V ljubljanskem Gledališču Glej so The Dreams posneli koncertni video, ki si ga je mogoče ogledati na njihovem youtube kanalu, leto kasneje pa tudi koncertni CD. The Dreams so posneli tudi avtorski singel Lift you up za katerega je besedilo prispevala Tinkara Kovač, pripravljajo pa še nekaj novih avtorskih skladb. Na njihovih koncertih so gostovali številni priznani slovenski glasbeniki kot so Vlado Kreslin,Tinkara Kovač, Zoran Čalić, Matevž Šalehar Hamo, Janez Zmazek – Žan, Igor Leonardi in drugi.

THE DREAMS so:

Andrej Vengust -vokal, ustna harmonika (RAKEK),

Luka Vehar – el. kitara (ŠKOFJA LOKA),

Boštjan Zorc – el. kitara (MARIBOR),

Gašper Peršl – bobni (LJUBLJANA),

Vili Grdadolnik – slide kitara (VODICE),

Mitja Kavčič – Hammond orgle (KRANJ),

Jure Lopatič – bas kitara (KRŠKO)

Povezava do Facebook strani The Dreams: https://sl-si.facebook.com/TheDreamsABBTribute/

Povezava do Youtube kanala The Dreams: https://www.youtube.com/user/Bookthedreams/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0
Dodatne informacije:

Boštjan Zorc, kitarnica@gmail.com

KOLEDAR
< december 2023 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×