MESEČNIK .pdf
Sreda, 05. - nedelja, 09. junij 2024 ob različna, več lokacij po Izoli
KINO OTOK / Film

Jubilejni 20. filmski festival Kino Otok–Isola Cinema! V Izoli od 5. do 9. junija 2024.Mednarodni filmski festival Kino Otok–Isola Cinemaletos praznuje. V dvajsetih festivalskih izdajah, intenzivnih filmu posvečenih druženjih, smo razvili večgeneracijsko skupnost, posvečeno raziskovanju filma, družbe in sveta: skupnost gledalcev, ustvarjalcev in profesionalcev. Program festivala smo v dveh desetletjih razvijali osredotočeni na silovito moč filma kot izraza inkomunikacije, ki v mnogoterih oblikah spodbuja radovednost, razumevanje in povezovanje. Osrednje dogajanje 20. izdaje bo med 5. in 9. junijem 2024 v Izoli. V maju, juniju in vse do jesenskih mesecev pa se bo razširilo tudi v Ljubljano v Slovensko kinoteko in Kinodvor ter v art kinematografev Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu. Prikazali bomo več kot 100 celovečernih in kratkih filmov in ob njih gostili številne filmske ustvarjalce. Jubilejna izdaja se bo ozirala v zgodovino festivala, pregledovali bomo sodobno filmsko pokrajino in razmišljali o prihodnosti Kino Otoka, filma in družbe.

 

Lokacije in program 20. festivala Kino Otok v Izoli in drugje

Program festivala sestavljajo raznolike lokacije in vsebine. V Izoli pripravljamo vznemirljiv filmski program pod zvezdami v Letnem kinu Arrigoni in na Manziolijevem trgu ter v zavetju Art kina Odeon in Kulturnega doma. Izbor kratkih filmov vzhajajočih avtorjev bo na ogled v sproščenem vzdušju Videa na plaži v parku Svetilnik. Podmornica na Otoku bo s programom filmov in dejavnosti za otroke, mlade in družine zasidrana v Kulturnem domu, a na površje priplavala tudi na drugih festivalskih lokacijah v Izoli. PRO Otok, program za filmske profesionalce in vse druge, ki jih zanima pot filma od ideje do platna, bo potekal v Art kinu Odeon in Manziolijevi palači. Nenazadnje kot del festivalskega programa tudi letos napovedujemo festivalski utrip na izolskih ulicah in v izolskih galerijah in muzejih ter večerni glasbeni program Noči luči na plaži Svetilnik, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Klubom izolskih dijakov in študentov. Ker je lahko vsako mesto Otok, Kino Otok, bomo izbor filmskega programa letošnjega festivala v maju in juniju sodelovanju s partnerji prikazali tudi v Ljubljani(Slovenska kinoteka, Kinodvor), Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu (art kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije).

 

Napoved predstavitve programa v Izoli in Ljubljani

Celoten program 20. Kino Otoka bo objavljen v maju, festivalska ekipa ga bo v živo predstavila22.maja 2023v Kinodvoru v Ljubljani in23. maja 2023v Art kinu Odeon v Izoli. Producent festivala je Otok, zavod za razvoj kulture in družbe. Koproducenti festivala so Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Slovenska kinoteka in Kino atelje. Mestni kino Kinodvor in Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola stapartnerjafestivala.20. izdajo festivala Kino Otok podpirajo javni sofinancerji: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Občina Izola, podprogram Evropske komisije Ustvarjalna Evropa MEDIA in Ministrstvo za javno upravo. Festival Kino Otok pripravljamo v skladu s trajnostno zavezo in nazivom Prireditev brez odpadkov, ki ga v Sloveniji podeljujejo Ekologi brez meja. Jasno se zavedamo odgovornosti festivala kot množične kulturne prireditve, zato si želimo aktivno prispevati k iskanju odgovorov na okoljsko krizo, tako z ozaveščanjem kot z lastnim delovanjem. Sprejetje zaveze je del celostnega prizadevanja ekipe festivala za zmanjšanje škodljivih vplivov našega delovanja na okolje, ki vključuje spodbujanje uporabe javnega prevoza in potovanj z vlakom namesto z letalom, nižje naklade festivalskih tiskovin, ponovno uporabo predmetov in opreme ter sodelovanje s partnerji, ki omogočajo ekološko in lokalno ponudbo.

 

Vstopnina: /

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×