MESEČNIK .pdf
Sobota, 10. september 2016 ob 19.00, Park Pietro Coppo
Jesenske serenade: Vox Arsana / Koncert

Vox Arsana velja za vodilni vokalni kvartet v jugovzhodni Evropi. V njihovi odrski eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami, virtuoznimi ritmi jazza ter dinamično barvitostjo večglasnega petja. Na svojih koncertih vas popeljejo v svet vokalne ekstaze v stilu legendarnih zasedb Manhattan Transfer in New York Voices.

V letu 2015 so z Big bandom RTV Slovenija posneli novi studijski album »TURN IT UP«, ki obsega avtorske skladbe, lastne priredbe največjih filmskih uspešnic in ameriških jazz standardov ter sveže priredbe slovenskih popevk. Prijetno popestritev albuma predstavljata gostovanji izvrstne Nine Strnad in legendarne ameriške skupine New York Voices.

Skupina Vox Arsana je nastopila na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York). Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, ter so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom NEW YORK VOICES (dvakratni dobitniki nagrade Grammy, ZDA).

Teja Letonja Hajšek, sopran
Ana Delin, alt
Mladen Delin, tenor
Samo Ivačič, bariton

Tom Hajšek, klavir
Luka Herman Gaiser, kontrabas
Bruno Domiter, bobni
Robi Rojc, zvok

Koncert z besedo povezuje Dejan Pevčević.

https://youtu.be/r6AFyrDN_mw
http://www.voxarsana.si

O JESENSKIH SERENADAH:

Svoj izvor imajo v Serenadah, ki jih je Glasbena mladina ljubljanska prvič pripravila junija 1976 v sodelovanju s Trubarjevim antikvariatom. Mladim glasbenikom so se pridružili nadarjeni mladi igralci in skupaj so ustvarili štiri prijetne večere glasbe in poezije, ki jih je nato mnogo let oblikoval Tomaž Lorenz. Septembra 1978 so iz njih nastale Jesenske serenade, ki še vedno s svojimi večeri zapolnjujejo obdobje med koncem poletnih festivalov in začetkom koncertne sezone.

Velika odmevnost in mnoga laskava priznanja strokovne kritike so že kmalu pritegnile tudi druge organizatorje. Tako Jesenske serenade razveseljujejo še obiskovalce v Sori, Medvodah, ValburgiDravogradu, AjdovščiniVipavskem križuIzoli in Ribnici, kjer predstavljajo obogatitev koncertne ponudbe. Njihov spored, zvest njihovemu imenu, je vedno nekoliko lahkotnejši, obenem pa tudi nekoliko nenavaden.
http://www.gml-drustvo.si/index.php?option=com_content&view=article&id=385&Itemid=78

Vabljeni, vstopnine ni!

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×