MESEČNIK .pdf
Petek, 22. julij 2016 ob 21.00, Koprska ulica
Izola Pod volti: LUKA ZAVIŠIČ TRIO / Koncert

Luka Zavišič Trio je jazz skupina, ki jo vodi pianist Luka Zavišič. Trio dopolnjujeta basist David Mavec in Tine Vidmar na bobnih. Luka s svojo ritem sekcijo piše in izvaja lastne kompozicije ter hkrati izvaja tudi priredbe svetovno znanih jazz standardov in skladb, ki izhajajo tudi iz drugih glasbenih zvrsti.

Luka Zavišič – klavir
David Mavec – bas
Tine Vidmar – bobni

Luka Zavišič je rojen 6.3.1995 v Kopru. Z glasbo je povezan že od samega začetka svojega življenja, saj prihaja iz glasbene družine in pri 9 letih je začel hoditi v nižjo glasbeno šolo na Jesenicah, kjer se je začel učiti klavir. V času nižje glasbene je bil pod mentorstvom profesorja Sandija Vovka in profesorice Nine Prešiček, kjer je osvojil tehniko igranja na klavir z učenjem in preigravanjem raznih tehničnih etud, klasičnih skladb baroka, klasicizma, romantike in impresionizma. V tem obdobju je imel številne solistične nastope in recitale. Leta 2010 je končal 7.razred nižje glasbene in isto leto opravil sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je vpisal na program jazz klavirja. Tam je bil pod mentorstvom treh odličnih profesorjev klavirja, Erika Marenče, Veljka Glodiča in Milana Stanisavljeviča. Skozi 4 leta srednješolskega programa je Luka osvojil znanje jazz usmerjene glasbe in improvizacije s spoznavanjem, igranjem, učenjem in poslušanjem vseh glasbeno stilskih obdobij iz 20. stoletja kot so Ragtime, Swing, Bebop, Cool Jazz, Hard bop, Soul Jazz, Free Jazz, Mainstream Jazz, Latino Jazz ter se naučil tudi ustvarjanja lastnih kompozicij in aranžmajev. V srednji šoli je veliko nastopal z raznimi glasbeniki in pridobil veliko izkušenj v skupnem delovanju. Leta 2014 je šolanje zaključil z maturitetnim nastopom na konservatoriju. Od leta 2015 nadaljuje izobraževanje jazz klavirja na glasbeni univerzi v Celovcu pod mentorstvom profesorja Roberta Bargada.

Tine Vidmar je rojen 14.9.1999 v Kopru. Pri zgodnjih šestih letih je že začel obiskovati nižjo glasbeno šolo v Kopru. Tam je končal 8 let tolkal pri profesorju Goranu Moskovskemu in opravil glasbeno teorijo. v obdobju nižje glasbene je sodeloval tudi z različnimi orkestri, brass bandi, big bandi, še vedno pa sodeluje s Pihalnim Orkestrom Koper kot bobnar in od leta 2014 bobnar pri Luka Zavišič Trio. Leta 2014 je bil sprejet na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana na program Jazz bobni, kjer sedaj nadaljuje svoje glasbeno izobraževanje pod mentorstvom profesorja Aleša Rendla.

David Mavec je rojen 14.avgusta 1978. Svojo glasbeno pot je začel v glasbeni šoli, kot učenec klasične kitare, katere znanje je kasneje dopolnjeval s študijem električne kitare, vendar je na koncu vseeno pristal na svojem inštrumentu, bas kitari. Sodeloval je v funk zasedbi No Way, rock progresivni skupini Vatavuhu. Skupaj z Mitja Tavčarjem, Marko Čepakom in Robin Hevnessom sodeloval pri raznih projektih kot so BoMango, Robin Evans Jazz Quartet, Robin Evans 4+1. Kasneje je svoje znanje prenesel v trubaško skupino Dej š’en litro. Poleg bas kitare, je svoje znanje dopolnjeval še s študijem klasičnega kontrabasa pri prof. Petar Brčareviću ter sodeloval v tamkajšnjem godalnem orkestru. V istem času je tudi sodeloval z basistom in kontrabasistom Imer Traja Brizanijem ter kontrabasistom in tubistom Manč Kovačičem pri sestavi projekta Bassment. Sodeloval je tudi z Danijel Černetom v projektu Terra Mystica. Kot basist je in še sodeluje v večjih zasedbah kot so Kraški Big Band pod taktirko Ivo Bašiča, pri projektu mladinske popevke Brinjevka, Luka Zavišič Trio in v novo nastalem En Big Band iz Kopra. Poleg jazzovskih voda, sodeluje tudi z Enzo Hrovatinijem pri njegovem solističnem projektu skupaj s kitaristom Primož Grašičem in v novi zasedbi skupine Kalamari.

Vabljeni, vstopnine ni!

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×