MESEČNIK .pdf
Petek, 25. oktober 2019 ob 20:00, Kulturni dom Izola
Goran Bojčevski in Matija Dedić / Koncert

Goran Bojčevski, svetovno priznan klarinetist in skladatelj. Utemeljitelj glasbenega sloga Balkan Nuevo. S svojo glasbo napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in dvorano Lisinski. Prav tako tudi večje festivale po Evropi – od Dunaja, preko Triglava do Vardarja.

Matija Dedić, svetovno priznan, večkrat nagrajen jazz pianist. Razprodal vse večje dvorane po Balkanu, tako samostojno kot v sodelovanju z drugimi glasbenimi prijatelji. Sin Gabi in Arsena.

Skupaj se podajata na popotovanje po intimnem svetu vsakega posameznika, odkrivata najgloblje tančice skrivnosti, ki jih nosi vsak izmed njiju globoko v sebi. Obeta se osebno-izpovedna izkušnja dveh priznanih mojstrov.

Program: šansoni Arsena Dedića, sevdah, klezmer, avtorske skladbe

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu z najvišjo oceno v razredu svetovno znanega prof. Aloisa Brandhoferja. Forum answers.com ga uvršča med najboljše klarinetiste sveta. Je tudi skladatelj, glasbo ustvarja za filme, reklame, balet, napisal pa je tudi celovečerno suito Balkanski portreti in jo v sodelovaju z simfoničnim orkestrom RTV Slovenija tudi posnel.

V posebno čast si šteje, da njegove skladbe izvajajo na različnih univerzah po svetu, še posebaj na salzburškem Mozarteumu. Njegova skladba Nostalgie je leta 2017 po premieri v Salzburgu doživela še krstno uprizoritev v Združenih državah Amerike, pod taktirko znamenitega Glenna Price-a.

Z baletom Derviš in Smrt je letos napolnil dvorano Lisinski v Zagrebu.

Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine in jih posodablja z elementi klasične in tango glasbe. Nadvse uspešno in odmevno ga je predstavil pred polno Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Poleti 2018 je razprodal vse festivale po Evropi, od Ljubljane, Dunaja in Ohrida.

Je tudi prejemnik bronastega grba MOC za izjemne dosežke za leto 2018.

Matija Dedić je začel igrati klasični klavir že pri petih letih. Diplomiral je v Grazu na Jazz akademiji, v vsem tem času pa se izobraževal tudi zasebno z J. Taylorjem v Kölnu, Halom Galperjem, Billom Dobinsom in Barryjem Harrisom.

Ker je bil vzgojen v družini, ki jo obkrožajo pop in tradicionalni glasbeniki, je že zelo zgodaj začel poslušati vse vrste glasbe, kmalu je odkril jazz in ugotovil, da mu to dopušča abstraktno in bolj osebno glasbeno stališče.

V letih je igral praktično po vsem svetu z imeni, kot so Alvin Queen, Martin Drew, Ron Ringwood, Boško Petrovic, Marc Murphy Band, Patrizia Conte, David Gazarov, Gianni Basso, Miles Griffith, Onder Fokan, JL Rassinfosse, Anca Parghel, Tomi Emanuel, Lenny White, Kendrick Scott, Jim Madison, Jeff Ballard, Vicente Archer, Buster Wiliams, L.arry Grenadier, NHO Pedersen, Ron Mcclure, Tamara Obrovac, Marek Patrman, Salvatore Maiore, Manu Catche idr.

Piše glasbo za televizijo in gledališče, občasno pa igra tudi z nekaterimi velikimi pop imeni na hrvaški glasbeni sceni. Hrvaško društvo avtorjev ga je za album «Octopussy» podelilo za najboljšega avtorja in najboljšega jazzovskega novinca v zadnjih 10 letih!

Vstopnina: 15 EUR, dijaki, študenti in upokojenci 12 EUR

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×