MESEČNIK .pdf
Torek, 24. november 2020 ob 18.00, na spletu
Duševno zdravje mladih – »Zmoremo drugače? Zmoremo skupaj?« / okrogla miza

November je mesec preventive in v naši državi poteka vrsta aktivnosti namenjenih ozaveščanju v boju proti različnim oblikam odvisnosti in bolezni.
Zavod NewPrevent v sodelovanju z JZ Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola pripravlja pogovore s strokovnjaki na področju dela z mladostniki, s katerimi se bomo pogovarjali o stiskah, ki jih otroci in mladostniki doživljajo v času ukrepov, ki jih je vlada sprejela za zajezitev korona virusa; o posledicah šolanja na daljavo in naraščanju uporabe digitalnih tehnologij; o naraščanju težav v duševnem zdravju in vlogi/ poročanju medijev o dogodkih povezanih s stisko ter pogovor sklenili s pomembnostjo sodelovanja javnih in nevladnih organizacij v skupnostnem pristopu pri nudenju pomoči mladostniku.

V času epidemije se vse prevečkrat osredotočimo na duševne boleznih in motnje, veliko je informacij z negativnim predznakom, ki mladega človeka lahko plašijo. Namen naših pogovorov pa je v tem, da v ospredje postavimo pozitivna sporočila, uporabne nasvete, kako aktivirati svoje lastne vire moči za ohranjanje zdravega življenjskega sloga. Predvsem pa, kam in kdaj se obrniti po pomoč v lokalnem okolju, če je stiska velika.
S sogovorniki se bomo srečali v torek, 24.11., v Kulturnem domu v Izoli, zaradi epidemije pa bo ogled dogodka na voljo le v spletni obliki – v živo ob 18. uri na družbenih omrežjih FB Zavod NewPrevent ter FB Ckšp Izola. Dogodek bo povezovala Daša Šarkanj.

Pogovor z govorniki z različnih področij dela

Gosti oddaje:

Biopsiholog z delovnimi izkušnjami na različnih področij dela s populacijo otrok in mladostnikov. Že kot prostovoljec si je pridobival terenske izkušnje pri delu z rizičnimi mladostniki v okviru programa Mladinsko ulično delo (selektivna in indicirana preventiva). Pred kratkih je vzpostavil FB stran »Rastem« za Pomoč in podporo staršem otrok in mladostnikov s težavami v odraščanju in posebnimi vzgojno-izobraževalnimi potrebami.

Dipl. socialni delavec, strokovni delavec, svetovalec zaposlen v izolski enoti LOGOUT – Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta. Dolgoletne izkušnje na področju dela z otroki in mladimi. Izvajanje svetovalnih razgovorov, izkustvenih delavnic, taborov in mednarodnih projektov za mlade. Mentor prostovoljskim delavcem in praktikantom.

Na UP IAM Slovenskem centru za raziskovanje samomora je kot raziskovalka vključena v izvedbo različnih nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih in intervencijskih projektov s področja duševnega zdravja in samomorilnega vedenja – aktivno vključena v sekcijo psihologov v VIZ, v okviru katerega so naredili pregled raziskav s področja doživljanja otrok in mladostnikov v času koronavirusa.

Predstojnica Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Kopru. Pedagoginja po stroki z dolgoletnimi in bogatimi izkušnjami na področju skrbi za duševno zdravje otrok in mladostnikov ter dela s starši. Je tudi specialistka supervizije, sodeluje pri svetovanju vzgojiteljem, učiteljem ter deluje preventivno v lokalni skupnosti in družbi kot celoti.

Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

Vstopnina: ni

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×