MESEČNIK .pdf
Četrtek, 03. september 2015 ob 19.00, Galerija Alga
KDLU LIK Izola: Drugačni izrazi / Otvoritev razstave

Otvoritev slikarsko-kiparske razstave

Razstavljajo: Irena Jelenčič, Oskar Jogan, Kristina Klecin, Boženka Knez, Slavica Nastovski, Nevja Perič Falkner, Nada Ramuševič, Karmen Rojc, Marica Štefančič, Silvij Tuljak, Milenka Arsenov, Zorko Dežjot, Edo Lesjak. Mentor: Ljubo Parovel.

Vinski pokrovitelj otvoritve je Kmetija Markovič.

Razstava bo na ogled ves mesec.

”V razmišljanju o programu dela in ustvarjanja naše skupine smo se odločili, da temo za sodelovanje v programu Zlate palete 2015 – upodobitev živali uporabimo kot osnovno temo našega letošnjega ustvarjalnega dela.
Vsekakor zanimiva tema, saj živali predstavljajo del našega komuniciranja z našim okoljem in so kot take velik izziv. Seveda je izbira prepuščena posamezniku in njegovi empatiji do posamezne vrste in ali jo bo upodobil kot portret ali celoto. V vsakem primeru pa nas je zanimalo, kakšne občutke nam sporočajo, njihovi izrazi oči, drža telesa, poiskati podobnosti v izrazih z nami, ljudmi. Seveda smo posvetili pozornost tehniki in spoznavanju anatomije, da bi dosegli želeno.
V tem ustvarjalnem iskanju so se nam pridružili tudi člani keramične sekcije z njihovimi malimi plastikami izdelanimi iz različnih materialov.
Pričujoča razstava je prikaz teh naših prizadevanj, naših prvih korakov in čeprav je zaključena, upam, da bo marsikomu osnova in spodbuda za uspešno nadaljevanje umetniškega ustvarjanja.”
Mentor: Ivan Parovel

Kulturno društvo likovnih umetnikov- Associazione culturale delle arti figurative LIK Izola praznuje letos 40. obletnico delovanja. Na pobudo Stanke Jenko in Marka Skoka je likovna skupina pričela delovati 1975 in sicer pod okriljem Delavsko prosvetnega društva Svoboda Izola. V letu 1996 smo člani likovne skupine Lik ustanovili društvo Lik.
Društvo šteje 36 članov, ki delujejo v različnih sekcijah pod vodstvom usposobljenih mentorjev. Ob torkih deluje sekcija keramičarjev pod mentorstvom keramičarke Snežice Krajnc, ob sredah sekcija, ki ustvarja realistične slike, ki jo vodi mentor pedagog Ljubo Parovel in ob četrtkih je skupina, ki se ukvarja z modernim in javnim slikarstvom pod mentorstvom univ. dip. arhitekta Teodorja Tavžlja. Letos so ustanovili sekcijo, ki je pričela z začetniškimi tečaji pod vodstvom pedagoga Ljuba Parovela.
Sekcije se letno predstavljajo v galerijah Algi, Sončni dvorani, v Mestni knjižnici in hotelu Delfin. Sekcija modernega slikarstva pa razstavlja tudi v lokalih Izole in po mestu. Tako so v mestu postavili nekaj večjih zunanjih skulptur (Dékada v parku Ob starem vodnjaku, Morski kotiček na promenadi pri srednji šoli, Teta Mica v Gregorčičevi, Mislec pred knjižnico, Riba v Kajuhovi ulici in Plavajoče ribe v mandraču), poslikali table v izolskih podhodih in Postavili večja slikarska dela (pri Veslaškem klubu Izola leta 2013, na ograji promenade za Marino 2014 in na odru na Lonki 2015.
V letošnjem letu so se najprej predstavili v Galeriji Alga z razstavo Javna umetnost 3. Ta dela so zdaj razstavljena na ograji odra na Lonki. Septembra se v Algi predstavlja skupina klasičnih slikarjev in keramičarjev, praznično leto bodo zaključili z razstavo slik ustanoviteljice društva Stanke Jenko v Sončni dvorani ter z razstavo in svečanim obeležjem ob 40. Obletnici delovanja društva v palači Manzioli.

(Org.: CKŠP Izola, JSKD OI Izola)

 

Vstopnine ni!

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×