MESEČNIK .pdf
Petek, 07. julij 2017 ob 18.00, Park Pietro Coppo
DNEVI ODPRTIH VRAT OBČINE IN JAVNIH ZAVODOV OB OBČINSKEM PRAZNIKU /

Občinska uprava skupaj z javnimi zavodi in podjetji ponovno odpira svoja vrata.  Za pogovor bodo občanom na voljo predstavniki občinske uprave in javnih zavodov.

Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. V okviru praznika bodo v petek, 7. julija svoja vrata odprli občinska uprava in izolski javni zavodi. Proslava ob občinskem prazniku pa se bo odvila v soboto, 8. julija, ob 20. uri.

Občina in javni zavodi ponovno odpirajo svoja vrata

Dan pred slovesno proslavo, v petek, 7. julija, bodo med 18. in 20. uro za pogovor občanom na voljo predstavniki občinske uprave in javnih zavodov. Ti bodo, skupaj z županom Igorjem Kolencem, zbrani na stojnicah v parku Pietro Coppo. Občani bodo lahko izpolnili anketo o zadovoljstvu s storitvami občinske uprave, sodelovali v kvizu o poznavanju občine, označili katera področja v Izoli se jim zdijo bolj in katera manj urejena ipd. Čakajo pa jih tudi simbolične nagrade.

Na stojnicah v parku bodo občani lahko pristopili tudi k predstavnikom javnih zavodov. Predstavili se bodo Turistično združenje, Komunala Izola, Javni zavod za podjetništvo Izola, Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola in Center za kulturo, šport in prireditve. Pridružili se jim bodo predstavniki Zdravstvenega doma Izola, ki bodo v okviru zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, predstavili programe svetovanja o zdravju in pravilne tehnike umivanja zob ter obzobnih tkiv. Sodelovali bodo tudi predstavniki Mestne knjižnice Izola. Ti bodo že v dopoldanskem času na lokaciji knjižnice na ogled postavili reprodukcijo Statuta izolskega komuna iz leta 1360. Na stojnici popoldne bo knjižnica predstavila projekt  Primorci beremo 2017, delovanje bralnega kluba Kira knjiga, študijskega krožka Drevesa pripovedujejo, in še nekatere druge aktivnosti, ki jih v knjižnici izvajajo. Nives Kaligarič bo za obiskovalce izvedla delavnico izdelovanja nakita. Izolska društva Balerima, gledališče Steps in Moški pevski zbor Delfin bodo dan odprtih vrat popestrila s kulturnim programom. Obiskovalci se bodo lahko tudi posladkali z dobrotami, ki jih bodo pripravile Šparžinke. Po zaključenem druženju v parku Pietro Coppo se bo dogajanje preselilo na Lonko s koncertom skupine Help! A Beatles Tribute.

Slovesno ob občinskem prazniku

Sobotno dogajanje se bo pričelo z otvoritvijo fotografske razstave Sanje Tošić, ob 11. uri v galeriji Plac Izolanov. Sledila bo slovesna proslava ob občinskem prazniku ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružil Oto Pestner. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja Občine Izola.

Občinski svet je naziv častni občan občine Izola podelil Mariu Gaspariniju, ki je s svojim nesebičnim delom bistveno prispeval k razvoju zdravstvenega varstva in kakovosti življenja na Obali in širše. Plaketo z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino bo za 25-letno požrtvovalno delo na področju lokalne samouprave, krajevne skupnosti in prostovoljstva prejel Maks Filipčič, ki je s svojim delom prispeval k razvoju in ohranjanju podeželja ter povezovanju in usklajevanju interesov krajanov v lokalni skupnosti. Prav tako bo ob 50. obletnici humanitarnega, vzgojno-izobraževalnega, kulturnega in ustvarjalnega delovanja, zlato priznanje občine Izola prejel Samostan sester uršulink. Priznanje Občine Izola v obliki plakete s srebrnim grbom in ustrezno listino pa prejmeta Galerija Insula za 30 let delovanja in Društvo invalidov Izola za 35 let delovanja.

Pestro tedensko dogajanje se bo sklenilo z nedeljskim koncertom Moškega pevskega zbora Izola v parku Pietro Coppo, ob 20.30.

Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje!

Org: Občina Izola
Vstopnine ni

Vstopnina: Vstopnine ni

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×