MESEČNIK .pdf
Sobota, 28. marec 2015 ob 9:00, Številna prizorišča
Dan za spremembe / Humanitarna akcija

Dan za spremembe Slovenska filantropija skupaj s prostovoljci po vsej Sloveniji organizira že šestič. V Izoli so se akciji ustvarjanja dobrih sprememb pridružila številna društva, javni zavodi in podjetja. Kot uvod v dan za spremembe se bo v petek, 27. marca ob 20 uri v Riibi, v sodelovanju z Art Kinom Odeon Izola, odvila projekcija filma Življenje na smetišču.

V soboto 28. marca bodo v parku Pietro Coppo med 9. in 13. uro stojnice, na katerih bo Rdeči križ zbiral še uporabne, stare predmete. Te bodo zbirali tudi v TD Šparžin skupaj s krajevno skupnostjo in pa na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem. Obiskovalci stojnic v parku Pietro Coppo bodo lahko tudi izmenjali ali po simbolični ceni kupili knjige in igrače, ki so jih zbirali tudi učenci OŠ Vojke Šmuc. Zbrani denar bodo namenili šolskemu rezervnemu skladu. Igrače bodo zbirali tudi v Andragoškem društvu Morje. Predstavniki Zdravstvenega doma bodo na stojnici predstavili svojo dejavnost in tehniko ščetkanja zob pri otrocih, člani Lutkovnega društva Mari O Net.te bodo izdelovali lutke, člani društva LIK pa bodo v živo ustvarjali plakat. Pod okriljem Društva prijateljev mladine bodo otroci iz plastenk izdelovali cvetlične lončke. Dogajanje v parku bodo popestrila tudi razna društva s pevskimi in plesnimi nastopi (MOPZ Izola, MOPZ Delfin, KUD Balerima, Plesno društvo Lai in gledališče STEPS Izola). Center za kulturo, šport in prireditve bo skrbel za tehnično podporo dogodka (ozvočenje in prostor).
V pravljični sobi Mestne knjižnice Izola bo ob 10. uri brezplačna delavnica OM Healing, med 10. in 12. uro pa v čitalnici izmenjava modnih dodatkov (nakit, torbice, rute, bižoterija).
Na Srednji šoli Izola in v Društvu Histrion bodo zbirali stare knjige.
Na Komunali bodo učenci OŠ Dante Alighieri pod vodstvom Metke Šori izdelovali koše za ročno zbiranje odpadkov.
Člani Kulturnega društva Malija bodo prenovili stare podarjene stole in jih uporabili za potrebe društva, v Kulturnem društvu Cetore bodo uredili vaški dom.
Na OŠ Livade bodo pod vodstvom likovne pedagoginje Ingrid Knez naredili obleko iz odpadnega PVC materiala, stanovalci Doma upokojencev pa bodo obnovili lesene hodilne palice.

V okviru akcije imajo mladi fotografi in novinarji tudi možnost sodelovanja na dveh natečajih Slovenske filantropije in sicer na fotografskem natečaju in natečaju za vse mlade avtorje novinarskih prispevkov. Za več informacij o vseslovenski akciji sledite povezavi: www.prostovoljstvo.org.

Vabimo vse občane, ki se želijo pridružiti soustvarjanju dobrih sprememb, da akcijo podprejo in pobrskajo doma ter še uporabne predmete prinesejo na Center uporabnih predmetov ali pa obiščejo stojnice v parku Pietro Coppo. Tam bodo lahko izmenjali ali kupili knjige in igrače ali pa podarili še uporabne stvari (oblačila, šolske potrebščine) Rdečemu križu. Ta dan bomo združeni promovirali možnost, da odrabljenim predmetom podarimo novo življenje.

KOLEDAR
< junij 2024 >
POTOSRČEPESONE
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×