MESEČNIK .pdf
Nedelja, 25. avgust 2019 ob 20:00, Lonka
Brajku v poklon za 50 let delovanja / Koncert

Vabljeni v nedeljo, 25. 08. 2019 ob 20:00, na Lonko, ko se bomo poklonili 50 letnici delovanja Ottavia Brajka, izjemnega glasbenika, ki je predstavil Izolo Sloveniji in svetu.

Ottavio Brajko je bil od leta 1966-68 klarinetist v ansamblu Vandrovčki. Šlo je za kvintet, ki ni dolgo igral, na Obali pa je bil dokaj priljubljen.

In tako je Ottavio Brajko leta 1969 ustanovil svoj prvi trio z diatonično harmoniko, v katerem sta poleg njega igrala še Dominik Sivec in Jože Brezec.

Ko je Jože Zupan prvič slišal Ottavia Brajka, ga je prijavil na radijsko oddajo Pokaži, kaj znaš, kjer je dosegel 1. mesto. Pravzaprav ga je njegov ansambel delil skupaj s Tržaškim narodnim ansamblom.

Svojo prvo veliko ploščo so posneli z brati Boštjančič iz Harij pri Ilirski Bistrici. V kvartetu so peli Alojz, Silvo, Marjan in Sašo. V živo so skupaj nastopili menda le enkrat na javni radijski oddaji koncert iz naših krajev v Kopru.

Na prvih javnih nastopih je Jožeta Brezca zamenjal Rudi Škrjanc, pozneje pa je dolga leta igral kitaro Branko Benbič. Poleg Brajka in Benbiča so v dolgoletni isti postavi igrali in prepevali Slavko Baranja z bas kitaro, peli pa so Nadja Bizjak, Stojan Petrinja in Zvonko Pavšič. Na drugi turneji po Kanadi in ZDA je zaradi vojaške obveznosti zamenjal rednega člana Petrinjo Pasar Polde. Za humor pa je skrbel pevkin mož Ivan Bizjak.

Prvi večji uspeh tega sestava, ki jim je odprl tako rekoč vrata v vsej Sloveniji, pa so doživeli na ptujskem festivalu leta 1971, kjer so s triom Franca Flereta delili 1. mesto. Takoj po tem uspehu so posneli pri RTB veliko ploščo. Skupaj je ansambel Ottavia Brajka posnel devet velikih plošč in kaset ter tri male plošče. V letu 1998 je izšla zgoščenka z nekaterimi novimi skladbami in z nekaterimi starimi uspešnicami. Z besedili sta ansamblu največ pomagala Ivan Malavašič in pozneje tudi Ivan Sivec.

Stalni humorist ansambla je bil Ivan Bizjak, ki si je nadel ime Giovanin. Leta 1975 je ansambel predstavljal Slovenijo na Saboru narodne muzike Jugoslavije v Domu sindikata v Beogradu. Na Morski viži Bernardina so leta 1988 dobili prvo nagrado občinstva.

Brajkov ansambel je odšel na prvo gostovanje po Kanadi in ZDA že leta 1974.

V dvajsetih letih skupnega delovanja je prišlo v ansamblu samo do dveh sprememb: Branka Benbiča je zamenjal Silvo Boštjančič, Slavka Baranjo pa Florjan Miculinič. Leta 1989 je ansambel prenehal z aktivnim igranjem.

Pozneje je Ottavio Brajko sestavil kvartet, v katerem so poleg njega igrali in peli še Ivan Dobrinčič, Vojteh Srebrnič in Franko Kleva.

Nastopili bodo: Trio Teci teci, Mi3 z gosti: Lea Sirk, Drago Mislej Mef, Primorski fantje….

Vstopnina: ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×