MESEČNIK .pdf
Petek, 14. september 2018 ob 20.00, Letni kino Arrigoni/Cinema estivo Arrigoni
A Tribute to the Beatles – koncert Jazz Punt Big Banda s Tolmina / Koncert/Concerto

Vabljeni v petek, 14. septembra, v Letni kino Arrigoni, na koncert zasedbe JAZZ PUNT BIG BAND in njihov program počaščen znameniti britanski zasedbi The Beatles.

V primeru slabega vremena se dogodek seli v Kulturni dom Izola.

Vljudno vabljeni.

Jazz Punt Big Band pod taktirko pozavnista Matije Mlakarja letos obeležuje že trinajsto leto umetniškega ustvarjanja, v tem času pa so člani sestava svojo ljubezen do glasbe razdajali na več kot 150 koncertih doma in v tujini. Slovenske barve so zastopali v Nemčiji, Italiji, Španiji, Češki in na Madžarskem, še posebej pa so ponosni na izjemna dosežka na mednarodnih tekmovanjih: leta 2013 so na mednarodnem tekmovanju big band zasedb v Budimpešti osvojili zlato plaketo in dosegli najvišje število točk med nastopajočimi, leta 2015 pa so na tekmovanju big band zasedb na Češkem prejeli naziv absolutnih zmagovalcev tekmovanja. Big band šteje triindvajset članov, ki poleg zimzelenih jazz standardov v svoj repertoar zelo radi vtihotapijo tudi moderne blues, funk, pop in latino ritme. Redno sodelujejo tudi z uveljavljenimi imeni slovenske zabavne glasbe; ob spremljavi Jazz Punt Big Banda so tako zapeli Anika Horvat, Nuša Derenda, Oto Pestner, Darja Švajger, Kristina Oberžan, Magnifico in drugi. Ime Jazz Punt Big Band so si izbrali zaradi dveh razlogov. Prvi je ljubezen do jazz glasbe, z drugim pa so želeli člani pokazati pripadnost svojemu kraju, ki je znan po velikem Tolminskem kmečkem uporu iz leta 1713.

Na koncertih se člani radi pošalijo s sloganom: »Za ta d’nar je to to!«, a kot pravijo, jih druži predvsem ljubezen do skupnega muziciranja in improviziranja. Njihovi inštrumenti niso nič drugega kot orodje za izražanje tistega, kar čutijo.

A TRIBUTE TO THE BEATLES

S projektom A tribute to The Beatles se želijo člani Jazz Punt Big Banda pokloniti sijajnemu sestavu glasbenikov iz Liverpoola, skupini The Beatles, ki velja za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Veličino Paula McCartneya, Johna Lennona, Georgea Harrisona in Ringa Starra so prepoznali tudi v džezovskih vodah, priredbe njihovih skladb pa so še danes železni repertoar slehernega jazz glasbenika. Spomnimo se samo izjemnih interpretacij dive Elle Fitzgerald ter kasneje Shirley Bassey, Tonyja Bennetta, Herbieja Hancocka in Michaela Bubleja. Svoj košček v ta mozaik želijo prispevati tudi tolminski bigbandovci; aranžerji Anže Vrabec, Goran Krmac in Črt Remic so skladbam Beatlov nadeli džezovska oblačila, za mikrofonom pa se bosta članom big banda pridružila dva mlada in perspektivna slovenska vokalista, Tanja Srednik in Blaž Vrbič. Na slavno rumeno podmornico so se člani Jazz Punt Big Banda že vkrcali, z veseljem pa bodo medse sprejeli tudi vas. Vabljeni!

Vstopnina: Vstop prost/Ingresso libero

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×