MESEČNIK .pdf
Sreda, 25. september - petek, 25. oktober 2024
ŠPORTAJTE Z NAMI 2024 – DNEVI ODPRTIH VRAT IZOLSKEGA ŠPORTA / Šport

427 ur  programov na 18 športnih objektih bo ponudilo, brezplačno, 20 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izolo in CKŠP na čelu.  In začetek šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva, že štirinajstič  zapored, predstavijo svojemu mestu. 5. oktobra se bomo  ponovno, že desetič, družili na Lonki. Dnevi odprtih vrat pričenjajo v tednu evropskega športa,  katerega  namen je spodbujanje prebivalstva k redni telesni dejavnosti.

Predstavitev društev bo potekala v soboto, 5.10., med 9h in 12h, na Lonki, sicer pa lahko najdete urnik aktivnosti po posameznih dnevih na povezavi: Športajte z nami – urnik aktivnosti

S pozivom »ŠPORTAJTE Z NAMI«  vabi  20 izolskih športnih društev občane vseh starosti na dneve odprtih vrat izolskega športa, ki bodo potekala pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Nad odzivom društev, na povabilo za sodelovanje v skupnem projektu, smo v Športni zvezi Izola in CKŠP zadovoljni, saj  so se izolska športna društva ponovno številčno odzvala na poziv za sodelovanje.

Športna društva bodo svoja vrata odprla v sredo, 25. septembra, odprta bodo vse do 25.oktobra. V športni zvezi smo se takoj po prvem letu prireditve odločili, zaradi dobrega odziva športnih društev,  podaljšati  trajanje dnevov odprtih vrat na  mesec dni. Tako bodo vrata izolskih športnih društev odprta  štiri tedne.  Društva bodo, v glavnem v popoldanskih urah, ob sobotah pa v dopoldanskih, z veseljem sprejemala radovedneže, ki želijo izvedeti kaj več o eni izmed 18 športnih panog, ki jih gojijo v sodelujočih športnih društvih. Za vse, ki se želijo seznaniti z različnimi športi, je to idealna priložnost. Vabljene so seveda vse generacije, od najmlajših pa do najstarejših občanov. Društva so se odločala za različne dejavnosti: medtem, ko bodo nekatera organizirala tečaje in demonstracije, bodo druga le predstavila športne dejavnosti, društvo, ali pa organizirala tekmovanja. Za vse udeležence bodo aktivnosti v društvih brezplačne.

Namen dnevov odprtih vrat je navdušiti najmlajše, malo starejše in najstarejše Izolane in Izolanke, da si ogledajo različne dejavnosti športnih društev, ter se, po brezplačnem preizkusu ali predstavitvi dejavnosti, aktivno včlanijo.

Športna zveza Izola s svojimi članicami letos ponuja svojim občanom  427ur  športnih programov  na 17 športnih objektih, v katerih ponovno  pričakuje čez 2.000 udeležencev. Prireditev se bo pričela v sredo, 25.septembra.

Živahno bo v Gregorčičevi ulici v prostorih stare šole, kjer domujeta Klub borilnih veščin Kickboxing in TaeKwon-do ter Sabljaški klub Izola.. Zainteresiranim bodo predstavili kickboxing šport in sabljanje. Strelci bodo v svojih prostorih na Kraški 1 predstavili športno streljanje, možen bo tudi preizkus streljanja z zračnim orožjem.  V telovadnici  osnovne šole Dante Alighieri bo Judo klub Izola  predstavil  judo šport V telovadnici Arrigoni se boste, pod okriljem trenerjev NTK Arrigoni, lahko preizkusili v namiznem tenisu. Balinarski klub Korte bo prireditev izkoristil za druženje okoliških prebivalcev, ljubiteljev balinanja, ki bodo lahko ta šport in društvo dodobra spoznali in ga tudi preizkusili na balinarskem  igrišču v Kortah. Svoje bodo pristavili še veslači veslaškega društva VK Argo Izola in sicer v prostorih  kluba v Marini Izola. V soboto 19.oktobra bodo organizirali  4.državno prvenstvo in 10.mednarodno regato v obalnem veslanju. Ogledali si jo bomo lahko v SAN SIMONU. Rokometaši in rokometašice Rokometnega društva Izola ter Ženskega rokometnega kluba (v športni dvorani na Kraški) so pripravili turnir v mini rokometu, otroci se bodo lahko kratkočasili v napihljivih gradovih in sestavljanju lego kock. V večernih urah bo na sporedu še tekma članske ekipe. O  jadranju  in delovanju kluba boste izvedeli vse v prostorih Jadralnega kluba Olimpic, ki bo omogočil tudi ogled jadrnice Optimist. V športnem društvu Adrenalina vam bodo predstavili različne možnosti rekreativne  vadbe, v prostorih garaže Spar  pa vam  bodo člani in trenerji Kegljaškega kluba Izola predstavili kegljaški šport. Zanimiva bodo tudi kegljaška tekmovanja moške ekipe v II.državni ligi zahod.  Na izolski nogometni stadion vas na predstavitev treningov vabijo iz NK Izola.  Odbojkarski klub Izola bo predstavil  mini in malo odbojko  v OŠ Livade, MRK Menola pa morsko ribiški šport in svoje delovanje v svojih prostorih.   Košarkaški klub Izola bo odprl vrata s predstavitvijo treningov v telovadnici  OŠ Livade. Karate klub Densho` in Tenis center Izola odpirata vrata s predstavitvijo treningov karateja v OŠ Vojke Šmuc in tenisa v Tenis centru  pri Hangar baru. Tenis bo predstavil tudi Tenis klub Klif na igrišču na Belvederju (poleg bazena).

Nedvomno ponujajo izolska društva tudi letos veliko zanimivih dejavnosti. Vsa društva bodo tudi sprejemala nove člane.

»Letos športna društva v Izoli že šitrinajsto leto odpirajo svoja vrata, na Lonki pa se bomo družili že desetič. Veseli me, da so društva prireditev vzela  za svojo. Izvedba prireditve, tako kot tudi  sicer v športnih društvih, temelji sicer na prostovoljnem delu članov društev in predsedstva zveze« pojasnjuje Alenka Šarkanj, podpredsednica Športne zveze Izola, ki jo veseli vsakoleten odziv športnih društev za sodelovanje. Občane vabimo v športne objekte, pridružijo pa se nam lahko v soboto, 5.oktobra na Lonki.. Obljubljamo pester program, seznanili pa se bodo lahko z dejavnostmi izolskih športnih društev ter z urnikom vseh odprtih vrat športnih društev v času do 25. oktobra.«

Podrobnosti o prireditvi bodo objavljene na spletni strani Športne zveze Izola www.sport-izola.com in Centra za kulturo, šport in prireditve https://center-izola.si

KOLEDAR
< september 2024 >
POTOSRČEPESONE
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×