MESEČNIK .pdf
11. junija 2024
Pestro poletje v naših športnih objektih

Občina Izola s svojo športno, turistično in drugo infrastrukturo, ugodnimi cenami najema objektov in storitev ter klimatskimi značilnostmi, predstavlja zelo atraktivno lokacijo za izvedbo različnih športnih priprav ter kampov.

Na Centru za kulturo, šport in prireditve Izola, kjer upravljamo z objekti ter smo naslov za povpraševanja in pripravljanje ponudb, smo tudi v letošnji poletni sezoni zelo aktivni pri organizaciji tovrstnih dogodkov. Že od meseca aprila se na Obali pripravljajo različne športne ekipe na najvišjem nivoju, svoje kampe pa organizirajo klubi, društva ter posamezniki, ki v Izoli najdejo skorajda idealne pogoje za udeležence le-teh.

V začetku maja je tako svoje priprave na kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo v rokometu, v dvorani Kraška opravila moška članska reprezentanca Slovenije, ki se je na omenjeno prvenstvo preko reprezentance Švice tudi uvrstila. Rokometna zveza Slovenije je v Izoli našla rešitev tudi za aprilske priprave moške mladinske reprezentance za mednarodni turnir v Franciji, v mesecu avgustu pa bodo v naših dvoranah izvedli 10-dnevni »RZS kamp« za najbolj perspektivne dečke in deklice mlajše od 14 let.

V Izoli svoj kamp že vrsto let organizira tudi najboljši slovenski rokometni klub, RK Celje Pivovarna Laško, ki v mesecu juniju v dveh 5-dnevnih terminih na trening in zabavo pripelje preko 100 nadobudnih rokometašev.

V podobnem terminu, konec meseca junija, je nedolgo nazaj, s svojim kampom pričel tudi nekdanji poznan slovenski reprezentančni odbojkar, rojen Izolan, Mitja Gasparini. »Gaspa odbojkarska akademija« združuje preko 50 otrok, in čeprav se na kampu ukvarjajo z vsemi športi, je vseeno v ospredju odbojkarska igra.

V poletnih mescih bo Večnamenska telovadnica Livade zasedena z borilnimi športi. Najprej se bo konec julija odvil Kickboxing kamp, nato pa v začetku avgusta še Judo kamp, oba kampa pa obišče preko 100 otrok s celotne Slovenije.

Podobne aktivnosti, poleg v obeh naših večjih dvoranah potekajo tudi na Mestnem stadionu ter dveh dodatnih igriščih z umetno travo. Nogometna zveza Slovenije je redna uporabnica omenjenih igrišč, predvsem za namen priložnostnih seminarjev, delavnic in usposabljanj. V sodelovanju s podjetjem Sava turizem pa naša igrišča redno uporabljajo tudi nogometni klubi iz širše regije, ki prihajajo z različnimi starostnimi selekcijami v Izolo na priprave v vseh letnih časih.

Kljub poletni sezoni, v kateri domači klubi in društva ne opravljajo svojih treningov ter ne igrajo tekem, so športni objekti vseeno dobro zasedeni z zadovoljnimi športniki in športnicami od drugod.

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×