MESEČNIK .pdf
Društvo
KULTURNO DRUŠTVO KORTE

Kulturno društvo Korte je nastalo decembra 1994 , da bi na osnovi kulturnih korenin in ljudskega izročila bogatilo kulturo v krajevni skupnosti Korte. Društvo ima otroško folklorno skupino Usakošćat, slovstveno folklorno skupino, aktiv žena. Izdelalo je otroške noše in maske šavrinskega pusta z več cunjarji. Skupina se je v letih 1994 – 1998 udeleževala pustnega festivala v Portorožu.

V letih 2003-2005 je v sklopu društva deloval Mladinski pevski zbor, leta 2008 je ustanovilo Ženski pevski zbor. Prireja gostovanja gledaliških skupin, pevskih zborov in glasbenikov, ki izvajajo klasično glasbo … Pripravlja raznovrstne razstave v Kortah in sosednjih vaseh. Deset let so prirejali odmevno razstavo Praznična pomlad z udeleženci iz cele regije. V letih 1994-1999 je vodilo slikarski ex-tempore.

Društvo je pripomoglo k izdaji več publikacij in knjig o kraju (zgodovina, kulturna in folklorna dediščina, šolstvo, rodoslovje) in priredilo več predstavitev. Sodeluje z istrsko revijo Brazde s trmuna, in s knjigarno Libris pri njenih narečnih istrskih večerih. Tesno je povezano z glasbeno in osnovno šolo, s krajevno skupnostjo, župnijo, z Rodoslovnim društvom, z muzeji in z izolsko knjižnico in galerijo. Sodeluje pri pomembnih krajevnih praznikih in obletnicah. Navezuje stike z društvi sosednjih krajev in čezmejnimi slovenskimi društvi v Trstu, Škednju, Bazovici, Repentabru.

Gostoljubje je nudilo zboru Danica z Vrha sv. Mihaela pri Doberdobu (I), bilo je gost KD Borovlje (A). Daje pobude za večje kulturne projekte kot so: obiskovanje bibliobusa v več vaseh, odprtje muzeja istrskega slovenskega šolstva, izdelavo kopiji reliefa in kipa, obnovo Orlovega in Ravnikovega nagrobnika, odkritje obeležja kortežanskemu čedermacu Karlu Esihu, v Izoli postavitev spomenika delavki v ribji industriji, priprava retrospektivne razstave pokojne akademske slikarke Bebe Zakonjšek, odprtrje galerije s stalno zbirko slik ex-temporov, arheoloških panojev, etnoloških predmetov in folklornih zgodb.

< nazaj

KULTURNO DRUŠTVO KORTE
Korte, 6310 IZOLA

Kontaktna oseba
Darinka Jug
gsm: 041 737 377
e-mail: info@korte-kultura.net;

darinkajug@gmai.com

www.korte-kultura.net

 

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×