MESEČNIK .pdf
Društvo
3BIG BAND ORCHESTRA

3 Big Band Orchestra je nastal leta 1991 na osnovi 10 dnevne poletne Big Band delavnice. Zagonsko podporo sta nesebično nudila dolgoletna člana Big banda RTV Slovenija, dirigent Jože Privšek in prof. Dušan Veble, vseskozi pa orkester gradita in obnavljata dirigent in saksofonist Peter Popovski ter trobentač Aleš Bolje.

V osnovi je to 18 članski orkester sestavljen iz glasbenikov vseh treh obalnih občin, katerim glasba in njen pomen daje motiv za druženje in kvalitetno izvajanje zelo raznolikega in zahtevnega repertoarja. Orkester je gostil priznane pevke, pevce in glasbenike, med njimi: Alenka Godec, Darja Švajger, Mia Žnidarič, Metka Štok, Mojca Maljevac, Lara Baruca, vokalni kvartet 7+, Rudi Bučar, Patrik Greblo, pianist Renato Chicco in druge.

Orkester vrsto let sodeluje s Kulturnim centrom Izola, republiškim in občinskim skladom za ljubiteljske kulturne dejavnosti, kjer redno prijavlja in izvaja svoje projekte. Tako se je spoprijel z organizacijo treh državnih in enega mednarodnega festivala ljubiteljskih Big Band orkestrov. Zahvaljujoč temu je bil gost na nadaljnjih srečanjih v Krškem, Celju,  Zagorju, Velenju, Marezigah in Ljubljani ter prirejal koncerte po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Madžarskem in Hrvaškem.

S strani RTV Slovenija je bil orkester povabljen na snemanje lastne oddaje v sklopu jazzovskega programa. Orkester je tako v živo posnel polurno oddajo za RTV Slovenijo. Za orkester in mesto Izola, je bilo še posebej pomembno sodelovanje v predstavitvenem filmu o Izoli z naslovom Življenje slovenskega otoka. V Septembru 2000,  je orkester kulturno dogajanje na obali zaznamoval z nevsakdanjim glasbenim dogodkom.V svoj glasbeni projekt, prijavljen preko republiškega sklada,  je vključil najboljše obalne rock izvajalce. S tem sta se glasba big banda in nastopajočih rock skupin združili v skupno izvajanje. Odziv glasbene kritike je bil pozitiven.

Na podlagi navedenih dejstev je kulturno društvo 3Big Band Orchestra v letu 2001 za desetletno ustvarjalno delovanje v Občini Izola prejel občinsko priznanje s plaketo z zlatim grbom. S svojim delovanjem je prispeval h kulturno-turistični prepoznavnosti občine Izola, v Sloveniji in zunaj naših meja. S svojimi prireditvami je bogatil kulturni utrip svojega mesta in mest drugod po Sloveniji, obenem pa skrbel za ustvarjalno delo na družbenem področju.

V letu 2005 je bil orkester s strani Ministrstva za kulturo povabljen k sodelovanju v sklopu kulturnega programa za podelitev nagrad poslovne odličnosti RS za leto 2004, v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. V letu 2006 pa je sodeloval kot gostujoči orkester na mednarodnem Big band festivalu na Madžarskem. Oktobra 2007 je orkester izvedel tudi celovečerni dobrodelni koncert, izkupiček katerega je namenil žrtvam poplav. Orkester skrbno sledi svojim zastavljenim ciljem obenem pa se stalno pomlajuje, kar mu daje vedno nov ustvarjalni zagon. Od zadnjega jubileja je pomaknil svoje meje delovanja na višji nivo, kar dokazujejo izvedeni koncerti in nastopi. Bil je vabljen na različna jubilejna srečanja podjetij in ustanov, redno sodeluje na domačih in drugih občinskih prireditvah ter kulturnih izmenjavah.

Predsednik: Aleš Bolje
Dirigent: Peter Popovski

< nazaj

3BIG BAND ORCHESTRA
Tomažičeva 15, 6310 Izola

Kontaktna oseba:
mag. Aleš Bolje

m +386 (0)41 671 294;
e ales.bolje@siol.net

 

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×