MESEČNIK .pdf
do 07.04.2020
Maja Alessio – otvoritev razstave “Nekaj za dušo, nekaj za srce” 5. 3. ob 19.00

 

Maja Alessio je oblikovalka, ki se je pri svojem delu ukvarjala z več zvrstmi likovnega ustvarjanja: fotografijo, scenografijo, kostumografijo, televizijsko režijo, grafiko, izdelovanjem drobnih predmetov, otroških igrač … Živi in ustvarja v Izoli.

Zadnja leta se posveča predvsem slikanju. Je članica likovne skupine MORJE izolske univerze za tretje življenjsko obdobje. Slika naravo in druge podobe svoje okolice.

Pripravila je že več samostojnih razstav v Kopru, Ljubljani, Štanjelu, se udeležuje raznih ex-temporov in sodeluje pri vseh razstavah svoje skupine.

Razstavo, ki nosi naslov Nekaj za dušo, nekaj za srce je posvetila vsem ženskam in glagolici starodavni slovanski pisavi Cirila in Metoda, ki je na tem prostoru še vedno znana in se je iz Balkana razširila vse do Trsta.

V kulturnem programu bo nastopila mlada izolska vokalistka ARNIKA MARANCIN.

Vinski pokrovitelj otvoritve je vinar KORENIKA & MOŠKON.

Razstava bo na ogled do 7. aprila.

 

”Nekdanja sodelavka RTV Slovenija, Maja Alessio, je rojena v Ljubljani (1946), od svojega 24. leta pa živi na Primorskem. Svojo poklicno pot je kot oblikovalka začela na televiziji Ljubljana, nato pa v Regionalnem RTV-centru Koper-Capodistria. Tudi kot realizatorka režiserka je pri svojem delu vedno uporabljala svoja strokovna znanja, vendar se je svoji ljubezni-umetnosti, v celoti posvetila šele po upokojitvi. Zdaj svoj čas po večini posveča risanju, izdelavi drobnih predmetov in igrač, predvsem pa slikanju z oljnimi in akrilnimi barvami. Slika naravo in svoje okolje, pri tem pa pravi, da ne želi biti realistični slikar, »še vedno iščem svoj izraz in izgubljene spretnosti. Moji motivi so moje cvetje, polja, morje… Do popolnosti je še dolga pot, rada hodim po njej« dodaja. Je članica likovne skupine Morje, Univerze za tretje življenjsko obdobje iz Izole. Njena dela so bila doslej razstavljena na sedmih samostojnih in več skupinskih razstavah. Večkrat sodeluje tudi na Extemporih. Že tri leta v prostorih TV koper-Capodistria pripravlja razstave različnih ustvarjalcev.

Na razstavi slik v galeriji Alga pod naslovom Nekaj za dušo, nekaj za srce se Maja Alessio posveti cvetlicam in glagolici. Pri svojem delu se dotika različnih likovnih tehnik, od dokaj črtne izraznosti do spogledovanja z esemblažem, pa do izrazne moči glagolice in besede kot take, ali kot ornamentalno dekorativnega izraznega pristopa.  Njene slike so od barvnih ubranosti do intenzivnih kontrastov, prav tako od subtilnih do pastoznih barvnih nanosov. Slike so kompozicijsko in barvno uravnotežene s v katerih komponira različna materiale na slikarsko platno. S tem ustvarja občutek znanega, domačega pa hkrati nekak nov, drugačen pogled. Preplet vidnega črtnega obrisa z močnimi barvnimi ozadji in z pozlato nas popelje v naš subtilni svet zaznavanja in čutenja. V sklopu slik na temo glagolica je preplet besedne izraznosti, katero pa nadgradi in uporabi tipografijo kot dekorativno izrazni element, ki ga kompozicijsko umešča kot čisti likovni element na svoje slikarsko platno.

Maja Alessio nam s svojo razstavo postavi na ogled le del svojega likovnega ustvarjanja in svojega pogleda na svet okoli in v sebi.”

Ksenija Pfeifer, prof. likovne umetnosti

Vabljeni, vstopnine ni!

KOLEDAR
< april 2020 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133 m +0386(0) 70 894 788
Ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek :
10.00 – 12.00
ponedeljek, sreda in petek: 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA

Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola

V uri pred prireditvijo

Ostale lokacije:

Blagajna lokacije

V uri pred prireditvijo

ARHIV RAZSTAV

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×