MESEČNIK .pdf
Nedelja, 06. avgust 2023 ob 20.30, Park Pietro Coppo
POLETJE V IZOLI: Večer tenorjev / Koncert

Melodije srebrnega platna 
Pridružite se nam na očarljivem večeru, polnem nostalgije in čarobnosti, na katerem vam bomo predstavili Melodije srebrnega platna. Izraz “srebrno platno” se nanaša na čas, ko so se filmi predvajali na velikih platnih srebrne barve v kinodvoranah, ti kultni filmi pa imajo posebno mesto v naših srcih, saj je njihova glasba postala ikonična. Od žametnega glasu Franka Sinatre do presunljivih melodij Nina Rote – vsaka pesem bo spletla zgodbe o ljubezni, strasti in sanjah ter oživila čarobnost filmov. Pripravite se, da se boste preselili v zlato dobo filma, kjer bo glasba nagovorila vaše srce.

Bodite z nami v nedeljo, 6. 8. 2023, ob 20.30 v Parku Pietro Coppo v Izoli.

Za nepozabno doživetje bosta poskrbela tenorista Mihael Strniša in Blaž Gantar.

Kratek življenjepis obeh nastopajočih.

Mihael Strniša je vsestranski profesionalni glasbenik – tenorist, akordeonist, profesor glasbe in aranžer. Kot zborist in solist je zaposlen v opernem zboru Mestnega gledališča v Celovcu. Nastopa tudi kot član pop-opernega tria Eroika. Prav tako deluje v različnih komornih sestavih kot so Oktet 9, tango kvintet Gamma in drugih priložnostnih sestavih s katerimi je gostoval v Avstraliji, ZDA, Aziji in širom Evrope. Mihael aranžira predvsem za moške zbore in mešane zbore in je leta 2016 izdal zbirko priredb za moške zbore ”Oktet 9 v notah”.

Blaž Gantar je diplomirani ekonomist in strasten ljubitelj klasike, ki se z glasbo ukvarja že od malih nog. V mladosti je igral pozavno, s petjem pa se je resneje začel ukvarjati v poznih 20-tih letih. Hitro je postal eden najprepoznavnejših slovenskih tenoristov, v zadnjih letih veliko nastopa po Sloveniji in tujini. Med vidnejše uspehe sodi debi v vlogi Alfreda v švicarskem Churu, italijanskem mestu Varese ter ljubljanski SNG Opera in Balet ter kot Duca v Verdijevem Rigolettu. Od nedavnega nastopa tudi v zasedbi tria Eroika Aromatika.

Vstopnina: Ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×