MESEČNIK .pdf
Nedelja, 03. julij 2022 ob 20.30, Park Peitro Coppo
OKTET ALJAŽ / koncert

Oktet Aljaž je bil ustanovljen leta 2009. Umetniški vodja Okteta Alajž je od ustanovitve dalje akademski glasbenik in baritonist MATEJ LAZAR. Pod njegovo taktirko prepevajo še prva tenorista in FABJO TULJAK in DAVID MITTENDORFER, druga tenorista GORAN MARKUČIČ in MAKS BEMBIČ, baritonist ROK MARKEŽIČ ter basista JANKO RUŠT in MATJAŽ KLJUN.

Matej Lazar

Za vse Matejevo glasbeno udejstvovanje bi bilo tukaj bržkone premalo prostora. Zdi se, da mu ves čas hodi po glavi le glasba, saj vsak popoldne v tednu najde čas za vodenje enega ali drugega zbora. Oktet Aljaž pa ima vendarle posebno mesto pri njem. Zaradi njegove vztrajnosti na vajah in ostrega ušesa je najbolj zaslužen, da oktet zveni tako, kot zveni. Je pravi humorist, saj na vsako vajo prinese kak nov vic, s katerim v pristni »pisjanščini« prešerno nasmeje vse prisotne. Do traktorjev ima tako veselje, da če bi imel dovolj hitrega, bi se najraje še v službo zapeljal z njim.

Fabjo Tuljak

Fabjo Tuljak

Največje vokalno odkritje okteta je prav gotovo Fabjo. Kljub temu da se ne more pohvaliti z bogato zborovsko zgodovino, velja za pravi tenorski dragulj. Njegovi komadi, zapeti iz srca, so poslastica za vsakega poslušalca. Pevske višine mu ne predstavljajo težav. Njegovi domači se velikokrat v šali pritožijo nad njegovim nenehnim prepevanjem. Trte, oljke in vse, kar obrodi rodovitna istrska zemlja, mu ni tuje, ravno nasprotno, v tem zelo uživa in se sprošča.

David Mittendorfer

David Mittendorfer

David je eden izmed najbolj trpežnih pevcev v zasedbi. Njegov razpon glasu je namreč izjemen. Začel je z baritonom in pristal na prvem tenorju. Lahko bi dejali, da je najbolj vsestranski pevec. Je najbolj zaupljiv član zasedbe, zato tudi vodi oktetovsko blagajno. S svojo mirnostjo in preudarno mislijo pogosto poskrbi, da delovanje okteta pluje v pravo smer.

Maks Bembič

Maks Bembič

Maks velja za enega najbolj vsestranskih glasbenikov zasedbe. Poleg petja v oktetu aktivno sodeluje v več bendih in zborih. Izvedbo kakšne pesmi popestri z vložkom kitare, s katero je nepogrešljiv na vsaki boljši zabavi okteta. Repertoarja zanje mu namreč nikoli ne zmanjka. Je idealen solist za pop komade.  Pregovor »Rana ura, zlata ura« mu ni ravno pri srcu. Ko se kam odpravimo, ga uporabimo za kompas, saj je po izobrazbi geograf.

Goran Markučič

Goran Markučič

Potem ko si je Goran v študentskih letih nabiral pevske izkušnje v različnih zborovskih sestavih po Obali in v Ljubljani, s klarinetom bil član več orkestrov, se je nazadnje kot izkušen pevec zasidral pri Aljažih. Je desna roka pevovodji Mateju. Zahvaljujoč pevski kilometrini in predvsem čudoviti tenorski barvi pobere največ solov v oktetu. Je pravi vinski poznavalec. Iz domače kantine večkrat prinese na vaje kapljico rujnega, za kar so mu vsi hvaležni.

Rok Markežič

Rok Markežič

Rok je izkušen glasbenik, ki se je Aljažu pridružil zadnji. Dolga leta je igral pri Chili BB, Pihalnem orkestru Marezige in Big bendu Hrošči. Ko se je družinsko ustalil, se je odločil za  drugačno umetniško udejstvovanje in Aljaž je predstavljal idealno družbo. V oktetu podpira bariton Mateja in Matej njegovega. Njegovo življenje je razpeto med Koprom, Gračiščem, Babiči, Svetim Antonom, Logatcem in Tolminom.

Janko Rušt

Janko Rušt

Janko je predsednik okteta v pravem pomenu besede. Na vaje prihaja prvi in odide zadnji. To pa zato, da odklepa vrata vadbenih prostorov, pa tudi zato, ker tako, kot sam pravi, prepreči, da bi ga drugi člani okteta lahko opravljali. S svojim globokim glasom v vseh pogledih potrjuje, da je čvrst temelj zasedbe. Kljub temu, da je v času šolanja prebral samo eno knjigo, je izredno delaven in požrtvovalen. Lahko bi mu nadeli titulo za najbolj iznajdljivega člana okteta. Poleg vsega je ponosni očka Aljaža, po katerem je oktet dobil ime.

Matjaž Kljun

Matjaž Kljun

Matjaž se je pridružil oktetu med zadnjimi. Ko se je ponovno ustalil na obali v Izoli je po dolgoletnem pevskem premoru začel pogrešati petje in našel Aljaževce. Pevske izkušnje si je pred in med popotovanji pridobival v fantovskih skupinah in peskih zborih na obali, v ljubljani in v tujini. Danes se pri oktetu počuti kot doma.

 

Napovednik koncertov v parku Pietro Coppo Izola:

Pričetek koncertov ob 20.30

3. julij: OKTET ALJAŽ
5. julij: MANDOLINISTICA
6. julij: ONE CUPCAKE AWAY
8. julij: PINK FLOYD COVER BAND
9. julij: +5 BAND
10. julij: MOPZ DELFIN
13. julij: ARGO
15. julij: JET BLACK DIAMONDS
16. julij: ETIENNE IN TEMPERA
17. julij: MOPZ IZOLA
20. julij: OVERBLUES BAND
22. julij: EASY
23. julij: POINTLESS REBELS
24. julij: LEON BUČAR
27. julij: TIME MACHINE
29. julij: MR: JOHN BAND
30. julij: POSEBNI GOSTI
31. julij: MOPZ IZOLA

Vstopnina: Vstopnine ni !

KOLEDAR
< december 2023 >
POTOSRČEPESONE
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133
ponedeljek – petek: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×