MESEČNIK .pdf
Sobota, 18. februar 2023 ob 19.00, Kulturni dom Izola
MARKO ČRNČEC TRIO – GLASBA MOJMIRJA SEPETA / Koncert

 

Marko Črnčec – klavir

Josh Ginsburg – kontrabas

Kristijan Krajnčan – bobni

Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multi- instrumentalist, skladatelj, aranžer ter producent, zlasti v jazzu ter popularni glasbi.

Pri svojih rosnih šestih letih je svojo glasbeno pot začel z igranjem harmonike, kasneje pri desetih letih pa z igranjem klavirja. Do svojih najstniških let je bil večkratni dobitnik zlatih plaket in nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2005 je končal študij klasičnega klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in leta 2009 z odliko in posebno pohvalo diplomiral na jazz oddelku Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Izdal je 6 avtorskih zgoščenk z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Njegov album “Devotion” (2014, Whirlwind Recordings) je največja jazz publikacija All About Jazz uvrstila med enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014. S tem se je Črnčec znašel v družbi jazzovske smetane, kot so Brian Blade, Tigran Hamasyan, Ambrose Akinmusire, Jason Moran in drugi. Njegov zadnji album “Roads” je izšel decembra 2021 pri založbi ZKPRTV. Ta album je unikaten, saj je na njem dokumentirano sodelovanje s slovenskim renomiranim jazzovskim orkestrom RTV Slovenija Big band pod vodstvom Lojzeta Krajnčana. Črnčeceve kompozicije so dobile svež pridih z odličnimi aranžmaji dirigenta ter solista samega.

Črnčec tudi skupaj z nizozemskim basistom Jorisom Teepejem ter legendo jazzovske glasbe Billyjem Hartom (Miles Davis, Herbie Hancock, The Cookers) sestavlja kolaborativni trio CTH, s katerim so leta 2019 izdali prvo ploščo The Brooklyn Sessions pri nizozemski založbi Jazz Tribes. Za njimi sta dve uspešni evropski turneji, ki sta se zaključili s koncertom v prestižnem amsterdamskem jazz hramu Bimhuis, leta 2020, na katerem so navdušili publiko. V zadnjih dveh letih je Marko tudi postal član zasedbe odličnega ameriškega jazz kitarista Jonathana Kreisberga, s katerim koncertirajo po celem svetu.

Marko Črnčec je nastopal ter snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta:
Billy Hart, Seamus Blake, Jonathan Kreisberg, Rez Abbasi, Joe Locke, Mike Moreno, John Ellis, Luis Bonilla, Melissa Aldana, Damion Reid, Mark Shim, Justin Brown, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, Joe Sanders in še bi lahko naštevali.

Nastopal je na večjih festivalih in odrih po svetu, kot so:
Brosella Jazz Festival, Havana Jazz Festival, Blue Note Jazz Club NYC, Blue Note Nagoya, Jazz Standard NYC, Jazz Gallery, Unterfahrt Jazz Club Munich, Porgy and Bess Vienna, Vienna Konzerhaus, Jazz Festival Sarajevo, Jazz Festival Beograd, Jazz Festival Ljubljana, Salsa Festival Barcelona, Ohrid Music Festival, Nishville Jazz Festival, Rovinj Salsa Festival, Dubrovnik Music Festival, Stockholm A-Capella Festival, Sava Center Beograd, Gramercy Theater NYC, Bimhuis Amsterdam, Gregorys Jazz Club Rome, Sunside Sunset Paris, Blue Whale Jazz Club Los Angeles ter mnogih drugih.

Z novim triom, ki ga sestavljata tudi odlična mednarodno uveljavljena glasbenika Josh Ginsburg ter Kristijan Krajnčan, bo Črnčec predstavil nov repertoar, ki bo tudi posnet za novo zgoščenko in sicer gre za predelavo kompozicij legendarnega Mojmirja Sepeta.

Prodaja vstopnic v predprodaji v Galeriji Alga ter na dan dogodka v Kulturnem domu Izola eno uro pred dogodkom.

Vstopnina: 10 €

KOLEDAR
< maj 2024 >
POTOSRČEPESONE
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Poglej vse prireditve
Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×