MESEČNIK .pdf
Nedelja, 12. maj 2024 ob 19.00, Kulturni dom Izola
ČUTIM VONJ POLETNIH TRAV // LETNI KONCERT ŽEPZ MIRTA / Koncert

Ženski pevski zbor Mirta Izola je tudi letos pripravil svoj tradicionalni letni koncert z naslovom ČUTIM VONJ POLETNIH TRAV.

 

Njihov koncert bo v nedeljo,12. maja 2024 ob 19. uri v Kulturnem domu Izola!

 

Ljubezen do petja, glasbe, umetnosti, želja po druženju in prijateljske vezi so spodbudile skupino pevk, da so 3. decembra 2018 v Izoli ustanovile svoje lastno društvo ter ga poimenovale KUD Mirta. Dober glas v deveto vas, v zelo kratkem času se je število pevk, ki prihajajo iz vseh štirih obalnih občin, skorajda podvojilo.
V zboru prevladujejo sproščenost, motiviranost, zagnanost in pozitiven pogled v prihodnost. Pod vodstvom zborovodkinje Sonje Mezgec redno in pridno vadijo ter pridobivajo na kakovosti. Segajo po različnih glasbenih zvrsteh, tudi po zahtevnejših skladbah. Pohvalijo se lahko z mnogimi nastopi v domačem kraju in izven njega, gostovale pa so tudi tujini. Redno se udeležujejo revije Primorska poje, Regijske revije pevskih zborov v Izoli, mednarodnega praznika pesmi v Piranu, praznika pesmi Muzofil, obogatijo pa tudi mnoge dogodke v svojem kraju in izven. S 3. letnim koncertom obeležujejo svojo 5. obletnico delovanja. Naslov letnega koncerta? ČUTIM VONJ POLETNIH TRAV. Gostje koncerta pa so Boštjan Velkavrh, glasbenici Brina in Neža Brežan, plesalka Erin Mikac ter Kiara Simčič Žorž.

GOSTJE
Boštjan Velkavrh: Pesnik, tekstopisec, pevec, frontman, romantik, ambasador dobre volje, večni zaljubljenec in še mnogo tega. Iz rojstnega Maribora ga je življenjska pot zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Za seboj ima album V peni sprememb, s skupino Lačni Franz, kjer je kot mlad fant zamenjal Zorana Predina, prav tako svoj samostojni album Potovanje, nekaj samostojnih singlov, kot so Pesem Svobodnega Sveta, Tutto sei tu, Živim, in nekatere druge. Je tik pred izdajo svojega drugega samostojnega albuma.

Brina Kristina (klarinet) in Neža Lea Brežan (klavir): učenki 8. in 5. razreda Osnovne šole Vojke Šmuc. Obe obiskujeta Glasbeno šolo Izola, Brina Kristina je članica Pihalnega orkestra Izola, Neža Lea pa se je na šolskih nastopih že predstavila tudi z avtorskimi skladbicami. Sta redni obiskovalki nastopov našega zbora. Tokrat se iz publike selita na oder, med naše goste.

Erin Mikac je devetletna plesalka plesne šole Kazina Obala, ki jo vodi Patricia Nagashi Brilli. Po samo štirih letih plesnih vaj s trenerko Gajo Viler, se lahko pohvali z mnogimi nastopi in tekmovanji pred publiko v Sloveniji in na Hrvaškem.
Kiara Simčič Žorž je osemletna učenka na OŠ Lucija, ki obiskuje 2. razred klavirja na piranski glasbeni šoli. Izkušnje nabira tudi na tekmovanjih, kjer je že bila nagrajena.

Vstopnina: Ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×