O božičnem prazniku, njegovih običajih in kulinariki bomo spregovorili z Rozano Prešern – vodjo turističnega društva Šparžin Izola in kuharico Emilijo Pavlič. Turistično društvo Šparžin se zavzema za ohranitev naravnih kulturnozgodovinskih spomenikov, skrbi za urejenost kraja, prispeva k izvajanju kulturnih programov in projektov na področju zdravja športa in rekreacije. Emilija Pavlič pa je neusahljiv vir nasvetov, kako vrteti kuhalnico, tako v kuhinji kot v življenju. Znana je predvsem kot neustrašna borka za zdravo prehrano otrok. Kot opozarja, mnogi tudi za praznike jedo prazno hrano. Še posebej otroci na mizo dobijo malo, skoraj nič domačega, takega, kar pripravimo sami s srcem in dušo. Svetuje, da za praznike zamesite testo, da bo dišalo po kruhu. To je namreč vonj po miru, ne pa vonj po modernih parfumih. In tudi če bo praznična potica bolj prazna kot polna, se splača živeti.
Predvajamo tudi preko FB strani: Občina Izola, Art kino Odeon Izola, Kulturni dom Izola, Studio Parametrik