MESEČNIK .pdf
Četrtek, 22. december 2022 ob 19:00, Park Pietro Coppo Izola
ODPADE! PEVSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA KORTE, VOKALNA SKUPINA TAMARISKE in MePZ HALIAETUM / Koncert

Zaradi slabega vremena prireditev žal odpade. 

 

PEVSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA KORTE

V Kortah je petje doma že od nekdaj in zborovska dejavnost z daljšimi ali krajšimi prekinitvami vedno prisotna, če ne drugače pa v cerkvi. Ko po 20 – letnem delovanju pred skoraj 30. leti propade moški pevski zbor in pred 28. leti nastane novo kulturno društvo, si to dolgo prizadeva za ustanovitev novega zbora. Uspe nam šele leta 2008, ko zaživi ženski pevski zbor. Ta deluje do pandemske krize leta 2020.
V januarju letos, ko kriza končno usahne, se ponovno zberemo v naši pevski sobi. Pobudo za to da mladi zborovodja Klemen Miklavčič, ki na društvo pošlje poizvedbo, češ da išče zbor. Izvedemo akcijo pridobivanja novih pevk in pevcev, zbere se nas enajst in lahko že zapojemo na koncertu revije Primorska poje v Bertokih. Število pevk in pevcev zaradi bolezni in drugih razlogov niha, a se […], občinstvu lahko pokažemo z razmeroma zahtevnim programom …
Darinka Jug, novembra 2022

 

VOKALNA SKUPINA TAMARISKE

Septembra 2011 je nekaj učiteljic OŠ Livade prišlo na idejo, da bi pričele zgodbo: ustanoviti vokalno skupino, s katero ne bi prepevale le v zbornici, ampak tudi izven. Medse so povabile še nekaj ljubiteljic petja in zgodba se je začela. Vsaka dobra zgodba ima poleg vsebine zanimivo ime in tudi članice VS Tamariska so svoje ime skrbno izbrale. Tamariska je grm, ki uspeva na zelo izpostavljenih obmorskih rastiščih, tudi na peščenih tleh, saj razvije močno koreninje, s katerim se dobro upira tudi najmočnejšim vetrovom. Mogočen cvetoč grm poskrbi za odlično čebeljo pašo. Pevke se z lastnostmi grma z lahkoto poistovetijo, saj so trdožive Primorke – Istranke, ki rade poskrbijo tako zase kot za druge. Njihov repertoar obsega  slovenske ljudske in umetne pesmi, skladbe sodobnih slovenskih in tujih avtorjev ter znane zimzelene melodije. Poseben izziv jim je sodelovanje z drugimi vokalnimi skupinami, zbori, glasbeniki, z orkestri in raziskovanje ter ustvarjanje multimedijskih predstav. Pogosto sodelujejo na otvoritvah razstav in drugih kulturnih dogodkov v obalnih občinah, v Sloveniji in Italiji, popestrijo dejavnosti občinskih praznikov, sodelujejo na državnih prireditvah in na revijah pevskih zborov. Vedno se odzovejo povabilu na dobrodelne prireditve, s svojim petjem so sodelovale v raznih projektih.

Zborovodja VS Tamariska je Andreja Štucin Cergol.

 

MePZ HALIAETUM

Mešani pevski zbor “Haliaetum” iz Skupnosti Italijanov “Pasquale Besenghi degli Ughi” iz Izole je bil ustanovljen leta 1975 , nosi antično latinsko ime istrskega mesta Izola, ki se je rimskem času imenovala prav HALIAETUM. Zbor zajema petindnajsetimi (25) pevci in izvaja skladbe, ki obsegajo klasične cerkvene in novejše umetne zborovske skladbe ter ljudske pesmi. Zbor Haliaetum, se redno predstavlja s koncerti po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji ter v Avstriji. .Sedanji zborovodja GIULIANO GORUPPI je diplomiral v kompoziciji per maestru Sofianopulu ter zborovski kompoziciji in pevskem dirigiranju pri M. Sofianopulu in Martinolliju. Pel je tudi v raznih skupinah z antično glasbo kot Drasam, Sarband in Vox Hesperia, dosegel je tudi mnogo odličij in priznaj na tekmovanjih v Marano, Vicentinu in Rodiju. Ob vodenju Mešanega pevskega zbora Haliaetum trenutno sodeluje še z tržaško skupino »VOCI DELLA TRADIZIONE« in z zborom »CONTRA CAMOLLI« iz Sacile.

 

 

Org: Občina Izola, CKŠP Izola, TZ Izola

 

 

Vstopnina: Ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×