MESEČNIK .pdf
Ponedeljek, 11. julij 2022 ob 21:30, Letni kino Arrigoni
Filmski program pod zvezdami, prvi večer: VSE POVSOD NAENKRAT / Kino

V ponedeljek, 11. julija, pričenjamo filmski program pod zvezdami v našem legendarnem Letnem kinu Arrigoni. Začeli bomo z enim izmed najboljših filmov leta (do danes) VSE POVSOD NAENKRAT.
Pričenjamo ob 21.30.

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.

Se vidimo pod zvezdami ;)

Film Dana Kwana in Daniela Scheinerta je mešanica norega glasbenega video maratona, komedije, borilnih veščin in nadrealističnega znanstveno-fantastičnega okolja. A kljub vsemu gre za resno družinsko dramo z odlično igralsko zasedbo, izstopa zlasti osrednja zvezdnica Michelle Yeoh. V z/f filmu se dogaja marsikaj, a osnovno bistvo je preprosto. Evelyn Wang (Yeoh) je zaskrbljena lastnica propadajoče pralnice. Zdravje njenega očeta je v slabem stanju, mož Waymond ji vroči ločitvene dokumente, hčerka Joy je zelo razočarana z življenjem. Na koncu se pojavi še neusmiljena delavka davčne uprave Deirdre (Jamie Lee Curtis). Potem, ko Evelyn poskuša še zadnjič rešiti svoj posel, Waymondovo telo nenadoma obsede dvojnik iz ene od skoraj neskončnih alternativnih resničnosti. Pove ji, da je edina oseba, ki lahko reši multiverzum pred grožnjo, ki uničuje resničnost. Evelyn pa mora še vedno plačati davke…

Glasbo za film je napisala skupina Son Lux, veličastna vizija elektronskega popa izpod prstov ameriškega  skladatelja Ryana Lotta. Zadnjih nekaj let deluje kot trio s  kitaristom Rafiqom Bhatioin bobnarjem Ianom Changom. Skupino smo videli oktobra 2018 nastopati tudi v Kinu Šiški. Zvočna podlaga z 49 skladbami bo izšla 8. aprila 2022 in vključuje pesmi izvajalcev, ko so Mitski, David Byrne, André 3000  (igra flavto), Randy Newman, Moses Sumney in yMusic ter drugi.

Na spletnem mestu Rotten Tomatoes je kar 97% kritik pozitivnih, s povprečno oceno 8,8/10. Na strani IMDb ima film oceno 8,2/10, spletna stran Metacritic, ki združuje ocene filmov, TV-oddaj, glasbenih albumov, video iger in knjig, pa je filmu namenila oceno 78/100.

Vstopnina: 5€

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×