MESEČNIK .pdf
Sobota, 07. april 2018 ob 11:00, Lonka
Dan za spremembe – Povezujmo skupnost / prostovoljska akcija

 

V soboto, 7. aprila ob 11.00 uri se dobimo v Izoli na Lonki.

Z akcijo bomo pokazali, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in naše okolje.

Nastopili bodo: Lara Kadis, Twirling OŠ Livade, Saška in Duo Pingo, vokalistke Glasbene šole Cirque, Gledališče Steps, učenci izolskih osnovnih šol

SLOVENIJA – Slovenska filantropija vabi vse pomembne nosilce družbenih sprememb, da se jim pridružite na že 9. vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo letos v soboto, 7. aprila 2018  z naslovom POVEZUJEMO SKUPNOST.

Velika vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnost. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci. Akcijam se lahko pridruži vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe. S številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v
barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi smo namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost in širili spoštovanje.
Lanske akcije, ki so spodbujale in širile sodelovanje, so potekale v 72 krajih. Povezale so številne akterje, saj so bili med organizatorji šole, društva, občine, javni zavodi in posamezniki, sodelovala pa so tudi podjetja.
Izvedenih je bilo 132 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi je bilo na ta dan akvnih več kot 470 organizacij in več kot 12.300 prostovoljcev.
Sodelujoči kraji (72): Ajdovščina, Bovec, Banjšice, Celje, Cerknica, Cerklje na Gorenjskem, Črnomelj, Črenšovci, Dobravlje, Grgarske Ravne, Grad, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Izlake, Izola, Jesenice, Kamnik, Kranj, Korte, Koper, Kuzma, Ljubljana, Loška dolina, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Litja, Lože pri Vipavi, Maribor, Murska Sobota, Metlika, Nova Gorica, Novo mesto, Na Fari, Otočec, Ormož, Puče, Polhov Gradec, Portorož, Ptuj, Piran, Prebold, Postojna, Ranče, Rakičan, Razkrižje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Spodnja vas, Selnica ob Dravi, Senovo, Sevnica, Spodnji Duplek, Sežana, Stara Cerkev, Selca, Selnica ob Dravi, Šentjur, Škocjanski zatok, Škocjan, Štanjel, Šentjur, Šempeter pri Gorici, Šempeter v Savinjski dolini, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Visoko, Zagorje ob Savi, Žalec.
Sodelujoče regije:
Osrednjeslovenska (32), Podravska regija (19), Goriška regija (12), Obalno kraška regija (12), Pomurska regija (12), Savinjska regija (10), Jugovzhodna Slovenija (8), Gorenjska regija (8), Notranjsko kraška regija (5), Koroška
regija (5), Zasavska regija (6), Spodnjeposavska (2).

V okviru že 9. Dneva za spremembe se bodo po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale povezovanje v skupnost.

Vabljeni!

 

Vstopnina: ni

Vstopnice

 

GALERIJA ALGA Kristanov trg 1, 6310 Izola
e
galerija@center-izola.si
m +386 (0)51 394 133

Ponedeljek – petek:
od ponedeljka do petka: 10.00 – 12.00
ponedeljek, torek, četrtek in petek: 17.00 -19.00
sreda: 17.00 – 20.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

 

Art kino ODEON Izola
Ulica prekomorskih brigad 4, 6310 Izola
e info@odeon.si
m +386 (0)51 396 283
Pol ure pred projekcijo
Julij, avgust: zaprto

KULTURNI DOM IZOLA
Ulica oktobrske revolucije 1, 6310 Izola
Prodaja vstopnic uro pred začetkom predstave

Prijavite se na E-obvestila in bodite tako na tekočem z dogajanjem.

Prijavi se zdaj

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji prejemanja E-obvestil.

×

HVALA

Vaša prijava je bila uspešna.

×