Izolski sejem Anime'2019 prinaša nekaj novosti

O sejmu Anime'2019, ki bo v soboto, 17. avgusta, in nedeljo, 18. avgusta 2019, potekal v izolskem parku Pietro Coppo, kjer bo osrednje dogajanje sejma oz. festivala, smo sicer že pisali, vendar smo vam takrat sporočili zgolj nekaj osnovnih informacij. Zdaj pa smo izvedeli nekaj novosti, ki jih pripravljajo za letošnje poletje, izmed katerih bomo izpostavili predvsem dve.

Prva novost, ki jo kolegi iz Društva Animov pripravljajo, je tako povezana s cosplayjem, in sicer društvo želi izvesti t.i. cosplay verigo in jo v sodelovanju z ostalimi društvi, organizacijami, posamezniki itn. tudi promovirati naprej. Tako bi torej ustvarili prvo verigo cosplayjerjev v Sloveniji, ki bi jo, če se bodo ostala društva, organizacije in posamezniki strinjali, tudi postopoma podaljševali.

Druga novost, ki jo želimo izpostaviti, pa je povezana s filozofijo tega obalnega društva, ki pravi, da so njihovi sejmi razdeljeni na sezone kot pri animejih. Tako je prvih šest sejmov predstavljalo prvo sezono, z letošnjim pa torej vstopamo v drugo sezono dogajanja. Plakati za vsak posamezen sejem, ki jih narišejo slovenski ilustratorji, so po mnenju predsednika društva Bojana Planinca najavne špice (openingi).

Glede na to filozofijo torej prihajamo k drugi novosti, ki je javno predvajanje najavnih špic (openingov) animejev. Te se bodo predvajale v soboto, 17. avgusta 2019, zvečer, pri njihovi izbiri pa lahko sodelujejo tudi obiskovalci. Kaj morate torej storiti, če želite podati svoje predloge?
  • Izberite največ tri najavne špice (openinge) v katerem koli jeziku (japonski, nemški, italijanski itn.). Če je možno, dodajte tudi povezave do video posnetkov.
  • Svojo izbiro nato pošljite po elektronski pošti na animovdrustvo@gmail.com s pripisom "Openingi na Anime’Izola 2019".
  • Rok za oddajo je torek, 30. julij 2019.
  • Izmed vseh, ki boste poslali enega do tri kandidate za predvajanje, bodo organizatorji na dogodku izžrebali 3 srečneže, ki bodo prejeli spominček iz letošnjega dogodka.
To sta torej dve bistveni letošnji novosti, ki ju pripravljajo primorski kolegi. Vsekakor se v vsakem primeru splača udeležiti dogodka, saj še verjetno niso razkrili popolnoma vsega. Kakšna presenečenja nas torej še čakajo na letošnjem sejmu, bomo torej ugotovili samo tako, da se ga osebno udeležimo.

To poletje se torej ponovno vidimo v Izoli.

Komentarji